Fotbal: Liverpool - Manchester United și Șahtior - Anderlecht, în optimile de finală ale Europa League

Fotbal: Liverpool - Manchester United și Șahtior - Anderlecht, în optimile de finală ale Europa League

Echipele engleze de fotbal Liverpool și Manchester United se vor întâlni în optimile de finală ale Europa League, care propun și un duel între vicecampioana Ucrainei, Șahtior Donețk, antrenată de Mircea Lucescu, și formația belgiană Anderlecht, potrivit tragerii la sorți ce a avut loc vineri la Nyon. În aceeași fază se vor întâlni echipele spaniole Athletic Bilbao și Valencia, iar formația germană Borussia Dortmund va primi replica englezilor de la Tottenham Hotspur.

Deținătoarea trofeului, gruparea spaniolă FC Sevilla, va juca împotriva elvețienilor de Basel, care visează să dispute finala competiției pe stadionul lor, St. Jakob Park, pe 18 mai.

Lazio Roma, echipa fundașului român Ștefan Radu, o va întâlni pe Sparta Praga, la care evoluează atacantul Kehinde Fatai, ex-Astra Giurgiu.

În șaisprezecimile de finală ale Europa League, Șahtior a eliminat echipa germană Schalke 04, cu scorul general de 3-0, iar Anderlecht a avut nevoie de prelungiri ca să treacă de campioana Greciei, Olympiakos Pireu, cu scorul general de 3-1.

Când o antrena pe Dinamo București, Mircea Lucescu a întâlnit-o pe Anderlecht în semifinalele Cupei Cupelor, în sezonul 1989-1990. Echipa belgiană a obținut calificarea, impunându-se în ambele manșe cu scorul de 1-0.

Liverpool și Manchester United, care nu traversează un sezon bun în Anglia, nu au fost niciodată adversare în cupele europene. De când este antrenată de Louis van Gaal, United a câștigat toate cele patru meciuri de campionat disputate contra lui Liverpool.

Ultima confruntare între echipe englezești în Cupa UEFA sau Europa League a fost în aprilie 1973, când Liverpool s-a impus în fața lui Tottenham.

Iată tragerea la sorți a optimilor Europa League:
Șahtior Donețk — Anderlecht
Basel — FC Sevilla
Villarreal — Bayer Leverkusen
Athletic Bilbao — Valencia
Liverpool — Manchester United
Sparta Praga — Lazio
Borussia Dortmund — Tottenham Hotspur
Fenerbahce — Sporting Braga

Turul va avea loc pe 10 martie, iar returul pe 17 martie.

Câștigătoarea competiției va juca în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…