Fotbal: Mircea Lucescu - Ca antrenor, preţul înfrângerii este singurătatea, iar preţul victoriei este invidia

Fotbal: Mircea Lucescu - Ca antrenor, preţul înfrângerii este singurătatea, iar preţul victoriei este invidia

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Turciei, Mircea Lucescu, a declarat, vineri, că în meseria de antrenor este dominată de incertitudine, iar preţul înfrângerii este singurătatea, iar cel al victoriei este invidia.

"Credeţi că din cursurile acestea se învaţă ceva, din acesta pe care l-am făcut eu azi? Eu am încercat să le împărtăşesc celor de la cursul Pro puţin din enormul bagaj de cunoştinţe pe care îl am. Şi am încercat să le răspund unor curiozităţi legate de modul de pregătire, de relaţiile cu cei din jur. Chiar le-am spus că eu nu aş fi reuşit nimic dacă nu aş fi fost ajutat de cei care m-au înconjurat cu dragoste şi înţelegere. Meseria asta este foarte dificilă şi ca antrenor de multe ori rămâi singur. Ca antrenor, preţul înfrângerii este singurătatea, iar preţul victoriei este invidia. Te mişti între două situaţii atât de diferite încât pot crea un dezechilibru oricăruia dintre noi. Cariera de antrenor este una aflată mereu în incertitudine, în nesiguranţă. Eşti atât de bun ca ultimul tău rezultat", a spus tehnicianul.

Mircea Lucescu a ţinut, vineri, la Casa Fotbalului, o prelegere în faţa participanţilor la cursul de licenţă UEFA Pro din cadrul Şcolii Federale de Antrenori. Reputatul tehnician le-a vorbit cursanţilor despre meseria de antrenor şi le-a dat sfaturi de la modul de pregătire a unui meci de fotbal până la rezolvarea unor probleme de disciplină în cadrul lotului de jucători.

Printre cei care au fost prezenţi la întâlnirea cu Mircea Lucescu s-au numărat Nicolae Dică, Adrian Mihalcea, George Ogăraru, Aurel Ţicleanu, Constantin Schumacher, Ion Moldovan, Ovidiu Burcă, Costel Orac, Daniel Pancu, Ionel Augustin, dar şi selecţionerul României, Cosmin Contra.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”