Fotbal: Numirea selecționerului Cosmin Contra va fi supusă la vot în ședința Comitetului Executiv al FRF de vineri

Fotbal: Numirea selecționerului Cosmin Contra va fi supusă la vot în ședința Comitetului Executiv al FRF de vineri

Numirea noului selecționer al echipei naționale, Cosmin Contra, și contractul negociat cu acesta de președintele FRF, Răzvan Burleanu, vor fi supuse la vot în ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal programată vineri, la ora 12,00, la Casa Fotbalului.

Tehnicianul Cosmin Contra (41 de ani), care a condus până acum formația Dinamo, a ajuns în 17 septembrie la un acord de principiu cu Federația Română de Fotbal privind preluarea postului de selecționer al echipei naționale a României, rămas vacant după rezilierea contractului germanului Christoph Daum.

Comitetul Executiv urmează să valideze în ședința de vineri și rezilierea contractului dintre FRF și fostul selecționer al primei reprezentative, Christoph Daum, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul FRF.

De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței, care numără 9 puncte, se mai află validarea unor modificări ale Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, una dintre acestea fiind legată de litigiul privind stabilirea campioanei ediției trecute a Ligii I dintre FC Viitorul și FCSB, ajuns de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Mai exact, propunerea de modificare vizează art. 27 alin. (3) lit. a) din ROAF, cel care nu este suficient de clar privind departajarea a două echipe în caz de egalitate de puncte. Astfel, se dorește înlocuirea sintagmei "toate meciurile din campionat" din articol cu o formulare din care să se înțeleagă în mod clar că se referă la o singură fază competițională, respectiv cea a sezonului regulat sau cea a play-off-ului/play-out-ului.

Conform site-ului oficial al FRF, ședința Comitetului Executiv al FRF va începe la ora 12,00 și va fi urmată de o conferință de presă la Arena Națională, programată la ora 19,00.

Accesul presei în Casa Fotbalului pe durata ședinței nu este permisă, hotărârile luate în Comitetului Executiv din data de 22 septembrie 2017 urmând a fi afișate ulterior pe site-ul frf.ro.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Germanul Christoph Daum (63 de ani), primul selecționer străin al reprezentativei României, a fost instalat în luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil până la sfârșitul acestui an. Oficialii Federației Române de Fotbal au avut o listă cu posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care s-au aflat Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

FRF a negociat cu antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, dar cele două părți nu au ajuns la un acord. Ulterior, postul de selecționer i-a fost propus tehnicianului echipei Dinamo, Cosmin Contra, care a acceptat. La 17 septembrie, Contra și conducerea federației au ajuns la un acord de principiu în ceea ce privește detaliile contractuale. Numirea lui Cosmin Contra va deveni oficială după aprobarea Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina