Fotbal: OGC Nice s-a despărţit de antrenorul Adrian Ursea, după ultimul meci al sezonului

Fotbal: OGC Nice s-a despărţit de antrenorul Adrian Ursea, după ultimul meci al sezonului

Clubul OGC Nice, conducerea şi acţionarii săi au ţinut să-i mulţumească antrenorului român Adrian Ursea şi staff-ului său pentru onorarea misiunii ce le-a fost încredinţată în luna decembrie, se arată într-o postare pe site-ul grupării franceze de fotbal, care s-a despărţit de tehnician după ultimul meci al sezonului.

În afara rezultatelor sportive, obiectivul era de a reda încrederea echipei şi de a-i conduce la progres pe tinerii jucători. Profesionalismul şi calităţile umane ale ale lui Adrian Ursea şi ale secunzilor săi au permis echipei să reia parcursul ascendent, se mai arată în comunicatul clubului, care îi urează mult noroc pentru continuarea carierei sale profesioniste.

După ce a condus duminică ultimul său meci în calitate de antrenor principal al echipei OGC Nice (3-2 în deplasare cu Olympique Lyon), Adrian Ursea a făcut un prim bilanţ la cald, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Misiune îndeplinită. Nu voi înceta să repet că ultima impresie pe care o lăsăm este foarte importantă. Este foarte bine să încheiem aşa. Este o mare performanţă, rezultatul mă onorează. Sunt foarte fericit pentru jucători şi pentru club. Am un mare respect pentru staff, care mi-a fost alături începând din 4 decembrie. Ei au ştiut să rămână alături de mine şi de echipă. Împreună am putut face o treabă bună. Sunt foarte mândru. Vreau să le mulţumesc personal", a spus Ursea.

Considerat un om al clubului, Adrian Ursea şi-a făcut cunoscute sentimentele în calitate de nr. 1, precizând că nu este trist: ''Finalul face parte din meseria noastră. Cu atât mai mult cu cât totul era clar pentru mine din 4 decembrie".

"Întotdeauna am spus că a fost o misiune ce mi-a fost încredinţată. Trebuia făcut totul pentru a o duce la capăt. Nu a fost uşor. Am trecut prin momente dificile. Dar singurul lucru pe care oamenii poate nu-l înţeleg este faptul că nu am bagheta magică. Am avut nevoie de un pic de timp pentru a lucra şi pentru a aşeza lucrurile. Nu a fost posibil în decembrie, ianuarie şi februarie. Ca un hazard, atunci când am găsit timp pentru a lucra şi pentru a pune lucrurile în ordine, au venit şi rezultatele, iar asta ne-a permis să ieşim dintr-o situaţie foarte dificilă în care ne găseam", a adăugat el.

"Deocamdată, îmi voi lua vacanţă. Mă voi odihni pentru că am nevoie. Apoi, voi studia oportunităţile care se vor deschide pentru mine. După câteva zile de vacanţă, vom merge înainte", a conchis Adrian Ursea.

OGC Nice, formaţia pregătită de Adrian Ursea, a produs surpriza etapei a 38-a a campionatului francez, învingând în deplasare, cu 3-2, formaţia Olympique Lyon, care a ratat astfel calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, competiţie în care a ajuns până în semifinale, în sezonul trecut.

OGC Nice a încheiat Ligue 1 pe locul 9 din 20 de echipe, cu 52 de puncte.

În vârstă de 53 ani, Adrian Ursea este un fost mijlocaş care a evoluat pentru Petrolul Ploieşti la finele anilor '80, înainte de a-şi continua cariera în străinătate. După retragere, el a devenit conducător sportiv şi antrenor, fiind secundul fostului antrenor al lui OGC Nice, elveţianul Lucien Favre, între 2016 şi 2018, iar apoi a făcut parte din staff-ul lui Patrick Vieira, începând din noiembrie 2019, iar pe 4 decembrie l-a înlocuit pe fostul internaţional francez la cârma echipei de pe Coasta de Azur.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa foto: ogcnice.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...