Fotbal: România, în urna a patra pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic masculin de la Tokyo

Fotbal: România, în urna a patra pentru tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic masculin de la Tokyo

România va face parte din a patra urnă valorică, alături de Franţa, Australia şi Arabia Saudită, la tragerea la sorţi a grupelor turneului olimpic masculin de fotbal, care va avea loc miercuri la Zurich, transmite EFE.

Din prima urnă valorică fac parte Brazilia, campioana olimpică en titre, Argentina, campioana olimpică din 2004 şi 2008, echipa gazdă Japonia şi Coreea de Sud, prezentă la toate ediţiile turneului olimpic de fotbal şi cu clasări meritorii.

În urma a doua au fost repartizate Germania, Mexicul, Spania şi Hondurasul, în timp ce urna a treia este compusă din Africa de Sud, Noua Zeelandă, Cote d'Ivoire şi Egipt.

Conform criteriilor FIFA, această distribuire s-a făcut conform punctelor obţinute la ultimele cinci turnee olimpice de fotbal (trei puncte pentru victorie, un punct pentru remiză şi zero pentru înfrângere) şi s-au luat în considerare (cu cinci puncte) selecţionatele care au câştigat turneul de calificare din confederaţiile lor.


Sursa: FIFA.com / Twitter


Tragerea la sorţi se va începe cu prima urnă şi va continua până la a patra, ultima. Japonia, ca echipă gazdă, va primi poziţia A1 şi se va aplica principiul general care împiedică repartizarea a două selecţionate din aceeaşi confederaţie în aceeaşi grupă.

La turneul feminin olimpic, din prima urnă fac parte SUA, Olanda şi Japonia, în urna a doua se află Suedia, Marea Britanie şi Brazilia, iar în urma a trei sunt repartizate Canada, Australia şi China. În ultima urnă se află Noua Zeelandă, Chile şi Zambia. În acest caz, împărţirea echipelor în urne valorice s-a făcut după clasamentul feminin FIFA publicat în această vineri, iar procesul de tragere la sorţi va fi similar cu cel de la băieţi.

Stadionul Olimpic din Tokyo va găzdui finala turneului feminin pe 6 august, pe lângă ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor. Pe Tokyo Stadium se va juca meciul de deschidere al turneului masculin, iar finala se va disputa pe 7 august la Yokohama. Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama sunt celelalte oraşe gazde ale turneului olimpic.

Festivitatea tragerii la sorţi va fi condusă de jurnalista şi prezentatoarea britanică Samantha Johnson. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”