Fotbal: ''Tot ce mi se întâmplă în ultimele sezoane e cu adevărat formidabil'', a declarat Gnohere pentru o televiziune belgiană

Fotbal: ''Tot ce mi se întâmplă în ultimele sezoane e cu adevărat formidabil'', a declarat Gnohere pentru o televiziune belgiană

"Tot ce mi se întâmplă în ultimele sezoane e cu adevărat formidabil", a declarat duminică Harlem Gnohere, fotbalistul francez al lui FCSB, pentru emisiunea "Completement Foot", informează site -ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

După cinci ani petrecuţi în Belgia, unde a jucat la echipe modeste, "Bizonul" a ajuns în România în 2015.

"Tot ce mi se întâmplă în ultimele sezoane e cu adevărat formidabil. Când eram în Belgia, eram etichetat ca un jucător de divizia a doua, fiindcă în divizia a doua marcam mult. (...) Când am avut şansa să pot evolua într-un eşalon superior în România, am profitat de ea. Astăzi totul merge cât se poate de bine", a spus Gnohere, ce a revenit în centrul atenţiei săptămâna trecută, când a marcat golul victoriei lui FCSB în Europa League împotriva lui Lazio.

"Nici până acum nu-mi dau seama, fiindcă s-a întâmplat atât de repede. Tot ce se întâmplă în acest moment e de asemenea super rapid. La 29 de ani, e primul meu sezon când joc în cupele europene şi e ceva cu adevărat formidabil. E cu adevărat plăcut să marchezi împotriva lui Lazio, a unor fotbalişti cu care nu de mult am jucat PlayStation şi pe care-i vedeam la televizor", a afirmat atacantul care pe 21 februarie va împlini 30 de ani.

"Suporterii lui Dinamo sunt foarte supăraţi pe mine pentru că am plecat la rivala Steaua (FCSB - n. r.) fiindcă mai aveam jumătate de an de contract. Propunerile pe care mi le-a făcut Dinamo au fost cu adevărat mizerabile, aşa că am preferat să merg la echipa rivală. Prioritatea mea a fost să joc în cupele europene, fiindcă n-o făcusem niciodată. (...) Când am avut ofertă de la o echipă care joacă an de an în Europa League sau Champions League, n-am ezitat nicio clipă", a spus jucătorul.

Francezul a vorbit despre ce înseamnă să joci la FCSB: "Simţim cu adevărat presiunea fiindcă preşedintele nostru ne face să înţelegem asta în fiecare weekend. E clar că e o greutate mare, dar pentru mine merge super bine, fiindcă am încredere în mine, dau goluri. Deocamdată, nu e nimic ca să mi se reproşeze, dar când echipa joacă prost, simţim direct asta. Pasiunea suporterilor e cu adevărat extraordinară. E însă şi periculos când treci printr-o pasă proastă."

El a vorbit despre derby-urile din România: "E întotdeauna lume. La primul meu meci cu Dinamo, nu-mi dădeam seama. Înainte, suporterii veneau la antrenamente 'să pună presiune pe noi' fiindcă era chiar mai mult de când n-o mai bătuseră pe Steaua. Când am ajuns la stadion, acolo am văzut amploarea lucrurilor. E ceva cu adevărat impresionant."

"Sper să obţin un rezultat bun la Roma şi să mă calific, apoi să fiu campion cu Steaua. Ar fi formidabil. De când sunt în România încă n-am câştigat un trofeu, mi-ar plăcea mult să obţin unul aici. După aceea, vom vedea ce se întâmplă. Dacă voi continua să joc astfel, se pot întâmpla lucruri bune, acum nu depinde decât de mine", a continuat Gnohere.

"Sunt un om dornic să-şi ia revanşa. Mi-ar plăcea mult să revin în Belgia să le arăt unora că am nivelul să joc în prima divizie. Când eram la Charleroi poate că n-am făcut eforturile necesare ca să mă pot impune. Poate că eram şi tânăr, nu dau vina pe nimeni, dar vreau să revin ca să le dovedesc că pot să joc în prima divizie în Belgia. Am spus într-un interviu că Charleroi face parte din mine. Sunt în continuare cu gândul acolo, familia mea locuieşte acolo, aşa că dacă Charleroi face o propunere, voi fi cu adevărat deschis. N-am terminat ce aveam de făcut acolo, aşa că m-aş întoarce cu mare plăcere", a spus francezul.

Charleroi face un campionat foarte bun şi este pe locul 3, când mai sunt patru etape din sezonul regulat.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...