Fotbal: Universitatea Craiova, calificată în turul al treilea preliminar al Europa League, după 3-1 cu Honved la penalty-uri

Fotbal: Universitatea Craiova, calificată în turul al treilea preliminar al Europa League, după 3-1 cu Honved la penalty-uri

Universitatea Craiova s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Honved Budapesta cu scorul de 3-1, la loviturile de departajare, scorul fiind egal, 0-0, după 120 de minute, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, în manşa secundă a turului al doilea preliminar.

Universitatea a reuşit să încline balanţa din punctul de la 11 metri, în urma unui final de meci tensionat, cu mult dramatism şi după o întrerupere de o jumătate de oră, riscând chiar eliminarea la ''masa verde'' după ce arbitrul a fost lovit de un obiect aruncat din tribună de suporterii craioveni.

Eroul calificării a fost portarul italian Pigliacelli, care a apărat trei lovituri de departajare (Kamber, Batik şi Bano-Szabo), pentru alb-albaştri reuşind să transforme prin Ioniţă, Fortes şi Cicâldău, în timp ce pentru Honved a înscris Ngog.

Universitatea a meritat calificarea, în faţa unei echipe care nu a făcut decât să se apere, ca şi în primul joc, dar evoluţia modestă a craiovenilor, lipsa de inspiraţie, de viteză în joc a amânat un gol izbăvitor.

Echipa antrenată de Corneliu Papură a avut prima ocazie în min. 8, când Ivanov a şutat din afara careului, dar balonul a fost reţinut de portar. Roman (24) a trimis pe pe lângă din lovitură liberă. Bărbuţ (30) a avut o mare şansă, dar a tras slab din careu şi portarul a prins. O bună oportunitate a avut Mateiu (31), şutul său din marginea careului fiind respins de portar. Lefkovits (34), accidentat la genunchi, a fost înlocuit cu Berla, dar acesta nu a fost testat prea mult. Şutul lui Bancu (45+6), la o fază periculoasă, a fost deviat în corner, la ultima ocazie din prima repriză.

Universitatea a început repriza secundă cu un forcing, dar Cicâldău a trimis în bară din lovitură liberă (48), apoi Roman a fost blocat la 6 metri de Batik (50), şutul lui Briceag, de la 22 metri, a fost prins de portar, iar Roman a reuşit o intercepţie în faţa portarului (55), dar Bărbuţ a greşit continuarea.

Meciul a intrat apoi într-o zonă ternă, fără acţiuni clare, definite, care să creeze pericol la cele două porţi. Bărbuţ (77) a avut o acţiune personală, încheiată cu şut în plasa laterală. Bancu (82) a şutat fără preluare, dar balonul s-a dus pe lângă ţintă.

Honved a avut o şansă notabilă în prelungiri (98), când Niba, rămas nemarcat, a trimis peste poartă cu capul.

Ioniţă (101) a şutat şi el pe lângă poartă, iar Berla (119) a respins lovitura de cap a lui Fortes. Imediat după aceea au izbucnit incidente între jucătorii celor două echipe, care s-au îmbrâncit reciproc, iar o petardă a explodat în apropierea arbitrului, care a căzut la pământ ţinându-se de cap, fiind lovit şi de un obiect. Arnold Hunter s-a prăbuşit la pământ, iar medicii au intervenit imediat, pe teren intrând şi ambulanţa.

Deşi iniţial părea că Arnold Hunter va fi transportat la spital, acesta şi-a revenit după aproximativ 6 minute. El s-a ridicat şi a discutat mai multe minute cu asistenţii, cu al patrulea oficial şi cu observatorii UEFA, apoi a acordat două cartonaşe galbene lui Bence Batik şi Carlos Fortes. Albanezul Kamer Qaka, care l-a bruscat dur pe Batik, nu a primit nicio sancţiune, el nefiind observat de arbitru, aflat la pământ în momentul infracţiunii.

Meciul a fost reluat după o întrerupere de circa 32 de minute de către arbitrul de rezervă Jamie Robert Robinson, care l-a înlocuit pe Hunter. După câteva secunde, Robinson a fluierat finalul partidei, iar apoi s-a continuat cu loviturile de departajare.

Universitatea Craiova o va întâlni pe AEK Atena în turul al treilea preliminar, prima manşă fiind programată în Bănie, pe 8 august, foarte posibil cu porţile închise.

Universitatea Craiova - Honved Budapesta 0-0, după prelungiri; 3-1 la loviturile de departajare
Au executat în ordine loviturile de departajare: Djordje Kamber 0-0 (ratare - apără Mirko Pigliacelli), Alexandru Ioniţă II 1-0 (gol), Bence Batik 1-0 (ratare - apără Mirko Pigliacelli), Carlos Fortes 2-0 (gol), David Ngog 2-1 (gol), Alexandru Cicâldău 3-1 (gol), Bence Bano-Szabo 3-1 (ratare - apără Mirko Pigliacelli).
Craiova, Stadion ''Ion Oblemenco''
Europa League - turul al doilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 0-0.

Au evoluat echipele:
Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli - 27. Ivan Martic (3. Marius Briceag, 13), 6. Renato Kelic, 26. Stephane Acka, 11. Nicuşor Bancu (căpitan) - 10. Alexandru Cicâldău, 8. Alexandru Mateiu, 21. Antoni Ivanov (14. Kamer Qaka, 75) - 22. Cristian Bărbuţ, 7. Mihai Roman II (9. Carlos Fortes, 94), 5. Bogdan Vătăjelu (31. Alexandru Ioniţă II, 63). Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu - 2. Tiago Ferreira, 23. Vasile Nicolae Constantin.
Honved: 1. Robi R. Lefkovits (66. Attila Berla, 40) - 88. George Ikenne, 7. Bence Batik, 24. Djordje Kamber (căpitan), 25. Ivan Lovric, 33. Tonci Kukoc (26. Macdonald Ngwa Niba, 92) - 31. Barna Kesztyus, 5. Federico Moretti (3. Eke Uzoma, 73), 23. Bence Bano-Szabo - 40. Amadou Moutari, 11. Vladislav Kulaci (89. David Ngog, 78). Antrenor: Giuseppe Sannino.
Rezerve neutilizate: 4. David Kalnoki-Kis, 22. Milan Majer, 67. Tamas Egerszegi.

Arbitru: Arnold Hunter (Jamie Robert Robinson, 119); arbitri asistenţi: Gareth Eakin, Georgios Argyropoulos; al patrulea oficial: Jamie Robert Robinson (toţi din Irlanda de Nord)
Cartonaşe galbene: Lovric (23), Kukoc (33), Moretti (52), Moutari (56), Vătăjelu (58), Bancu (93), Ioniţă (111), Kamber (115), Fortes (120+12), Batik (120+12).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”