Franţa spune că operaţiunea militară occidentală din Siria este ''legitimă'', ''proporţionată'' şi ''ţintită''

Franţa spune că operaţiunea militară occidentală din Siria este ''legitimă'', ''proporţionată'' şi ''ţintită''

Operaţiunea militară desfăşurată de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa în Siria este ''legitimă'', ''proporţionată'' şi ''ţintită'', a transmis sâmbătă ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, potrivit AFP.

"Escaladarea chimică din Siria este inacceptabilă", a adăugat Le Drian într-o declaraţie de presă la Palatul Elysée împreună cu ministrul apărării, Florence Parly.

La rândul său, ministrul apărării a precizat că Franţa a participat la operaţiunea militară comună din Siria cu fregate şi avioane de vânătoare.

"Fregate capabile să desfăşoare mai multe misiuni, însoţite de o navă de protecţie şi de sprijin, au fost desfăşurate în Marea Mediterană. În acelaşi timp, un raid aerian a fost lansat în primele ore ale nopţii de la mai multe baze aeriene din Franţa pentru a ajunge în zona coastelor Siriei", a detaliat Florence Parly.

"Aceste diferite mijloace au lansat în mod perfect coordonat rachete de croazieră (...) în strânsă coordonare cu aliaţii noştri americani şi britanici", a adăugat ea.

Florence Parly a precizat de asemenea că atacurile desfăşurate în noaptea de vineri spre sâmbătă de SUA, Marea Britanie şi Franţa au vizat "principalul centru de cercetare" şi "două centre de producţie" din "programul chimic clandestin" al regimului sirian.

"A fost atacată capacitatea de a dezvolta, de a pune la punct şi de a produce arme chimice", a adăugat ea în declaraţia de presă de la Palatul Elysée.

"Obiectivul este simplu: să împiedicăm regimul să folosească din nou arme chimice", a spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...