FRF anunţă că are loc recrutarea voluntarilor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în România

FRF anunţă că are loc recrutarea voluntarilor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în România

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, într-un comunicat remis marţi, că este în curs recrutarea voluntarilor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în România.

''Pentru prima dată în istorie, Bucureştiul este unul dintre cele 12 oraşe-gazdă ale campionatului de fotbal UEFA EURO 2020. Aproape 1.000 de voluntari vor fi sufletul evenimentelor organizate în Bucureşti în luna iunie 2020, pe Arena Naţională, unde zeci de mii de suporteri vor veni să trăiască experienţa fotbalului european. Înscrierile în programul de voluntari pentru organizarea UEFA EURO 2020 au început oficial la finalul lunii mai în toate cele 12 ţări organizatoare. La completarea formularului de înscriere, fiecare voluntar poate opta pentru trei roluri specifice, în ordinea preferinţelor, urmând ca, ulterior, sa fie invitat la interviu pentru selecţia finală'', precizează sursa citată.

În funcţie de abilităţile şi interesele lor, voluntarii pot alege din 24 de domenii pe cel în care cred că îşi vor desfăşura cel mai bine activitatea şi în care doresc să câştige experienţă cu ocazia evenimentelor din 2020. Apoi, în urma procesului de selecţie, fiecărui voluntar îi va fi oferit un rol, în funcţie de opţiunile selectate în formularul de înscriere şi de experienţa de la interviul de selecţie.

''După ce am lucrat cu sute de voluntari din programul 'Team behind the team'' al Federaţiei Române de Fotbal, pot spune că această ocazie va fi o experienţă deosebită pentru a obţine abilităţi în domeniul sportului, evenimentelor şi al fotbalului, în special. Celor care sunt dornici să înveţe de la profesionişti în diferite domenii, pot să le recomand doar să aplice. Mulţi încep ca voluntari, dar prin experienţa acumulată îşi pot găsi drumul profesional'', a declara Diana Pirciu, Volunteer Manager UEFA EURO 2020, potrivit comunicatului FRF.

''Voluntariatul a reprezentat întotdeauna pentru mine o modalitate de învăţare şi dobândire de noi abilităţi, iar atunci când am aflat că şi în ţara noastră se va organiza EURO 2020, mi-am spus că nu pot rata ocazia de a mă implica. Diversitatea departamentelor în care putem activa ca voluntari, dar şi multitudinea de oameni cu care vom intra în contact, fac din implicarea în acest eveniment o ocazie unică de dezvoltare pe plan profesional. Aşadar, dacă eşti pasionat de sport, de învăţare prin implicare sau pur şi simplu eşti în căutarea unei super experienţe de o vară, locul tău este alături de noi'', a menţionat Sara Şolot, Voluntar UEFA EURO 2020.

Procesul de completare a formularului de înscriere în programul de voluntari pentru UEFA EURO 2020 se derulează până în luna octombrie 2019 şi va merge în paralel cu interviurile de selecţie, urmând ca până la finalul anului echipa de voluntari să fie completă.

UEFA EURO 2020 nu este doar cel mai mare şi important eveniment sportiv pe care România l-a găzduit vreodată în istoria sa, ci reprezintă o unică oportunitate de a participa la dezvoltarea culturii voluntariatului în fotbal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”