Gabriela Firea: Nu putem să tratăm cu superficialitate prognozele meteo; pe rețelele de socializare au fost făcute aprecieri răutăcioase

Gabriela Firea: Nu putem să tratăm cu superficialitate prognozele meteo; pe rețelele de socializare au fost făcute aprecieri răutăcioase

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat joi că trebuie respectată legislația cu privire la informațiile furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prin transmiterea lor către cetățeni și că prognozele nu trebuie tratate "cu superficialitate".

"Nu ne putem permite să tratăm cu superficialitate aceste prognoze meteo, chiar dacă ele nu se adeveresc sută la sută, chiar dacă ele înregistrează anumite întârzieri în ceea ce privește punctele critice. Autoritatea locală, reprezentată de primarul general, prin Legea administrației publice locale 215, trebuie să respecte legislația în vigoare și trebuie să transmită atât instituțiilor, cât și cetățenilor toate măsurile care se impun. Faptul că punctul critic nu a fost la ora la care s-a anunțat inițial, nu cred că este o dramă. O dramă ar fi fost dacă elevii ar fi fost surprinși de rafalele de furtună în curtea școlii sau în drum spre casă. Este de preferat, chiar dacă este o neplăcere și o recunosc și îmi cer scuze personal, să stai în trafic decât să fii surprins pe stradă de o furtună puternică care a fost declanșată de un ciclon, pentru că s-ar fi putut pierde vieți omenești", a declarat edilul într-o conferință de presă.

Gabriela Firea a precizat că întotdeauna va acționa conform legii și nu se va lăsa influențată de anumite "critici".

"Am înțeles că nu toată lumea mă iubește, dar toată lumea trebuie să respecte instituțiile. În ceea ce privește Bucureștiul și zona limitrofă, nu s-a transmis doar un nevinovat cod galben, așa cum se acreditează ideea pe rețelele de socializare. S-a transmis public faptul că acel cod galben se poate transforma în orice moment, mai ales în intervalul critic, în cod portocaliu. Asta înseamnă măsuri de excepție, mai ales cele pe care le-am anunțat conform legii și protocolului. Resping această opinie creată pe rețelele de socializare că la prima ploicică doamna primar general închide școlile. Este o apreciere răutăcioasă, dăunătoare tuturor. Este un mod de a gândi îngust, pentru că cea mai importantă este viața cetățenilor. Nu opiniile și comentariile de pe margine. Eu am o răspundere legală. Dacă din cauza primăriei, a faptului că noi nu am informat care sunt condițiile meteorologice, mureau oameni, cine răspundea? Eu sau comentatorii de pe Facebook? Prefer să luăm măsurile legale și să constatăm că furtuna nu a fost atât de puternică. ANM transmite o prognoză, nu există serviciu meteo în lume care să fi putut spune la milimetru, la secundă când debutează un fenomen meteo extrem. Nu sunt de acord cu campania de denigrare a ANM", a adăugat edilul Capitalei.

În ceea ce privește cazul bărbatului care a murit din cauza copacului care s-a prăbușit, primarul general a spus că la finalul anului trecut s-a acordat un aviz pentru defrișare.

"S-a primit la sfârșitul anului trecut o solicitare, un aviz, de fapt, pentru defrișare, care s-a acordat. Din motive care nu țin de responsabilii primăriei, nu au fost defrișați, pentru că am înțeles că mai erau câțiva arbori în curte. Am înțeles de la colegii mei că proprietarii au declarat aseară la Parchet că erau în procedură de a identifica o firmă sau persoane competente pentru a tăia acei arbori. Din punctul de vedere al primăriei, ne-am făcut sută la sută datoria, în sensul acordării avizului de defrișare. Este un incident grav, transmit familiei condoleanțe", a mai declarat edilul.

AGERPRES/(A — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga