General britanic: „NATO forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar face-o”

General britanic: „NATO forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar face-o”

Edward Stringer, general britanic în retragere, afirmă, într-o declarație pentru Financial Times, că națiunile occidentale au forțat Ucraina să ducă o formă de război pe care nu ar fi tolerat-o niciodată pentru propriile forțe, scrie Sky News .

„Există o dimensiune morală de luat în considerare”, afirmă Stringe, ex-Air Marshal în cadrul Royal Air Force și fost director general al Joint Force Development din cadrul Ministerului britanic al Apărării.

„NATO ar lupta împotriva Rusiei câștigând mai întâi bătălia aeriană, iar apoi folosind superioritatea aeriană pentru a conduce o bătălie terestră mai eficientă. Având în vedere slăbiciunea VKS [forța aeriană a Rusiei], acest lucru nu este o himeră”, a argumentat el.

Dar armamentul livrat de către Occident Ucrainei a forțat Kievul să urmărească tactici terestre extrem de costisitoare.

  • „Am constrâns Kievul să lupte într-un mod în care noi nu am fi făcut-o și să suporte pierderi pe care noi nu le-am fi suportat.
  • „Dacă vrem ca Rusia să fie înfrântă, ar trebui să inversăm această poziție. Decizia privind F-16 este un pas mare în direcția corectă. Este posibil ca aceste avioane să nu ajungă la timp pentru a ajuta ofensiva de primăvară a Ucrainei, dar anunțul va influența deja calculele militare și politice de la Kremlin.
  • „F-16 nu este un panaceu, ci un totem al unei lupte mai corecte.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere de mult timp puterilor occidentale să furnizeze țării sale avioane de luptă F-16.

Joe Biden a anunțat săptămâna aceasta că SUA va ajuta la instruirea piloților ucraineni pentru a pilota aceste avioane, sugerând că statele membre NATO vor începe să furnizeze aceste avioane performante Kievului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro