General britanic: „NATO forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar face-o”

General britanic: „NATO forțează Ucraina să lupte într-un mod în care Occidentul nu ar face-o”

Edward Stringer, general britanic în retragere, afirmă, într-o declarație pentru Financial Times, că națiunile occidentale au forțat Ucraina să ducă o formă de război pe care nu ar fi tolerat-o niciodată pentru propriile forțe, scrie Sky News .

„Există o dimensiune morală de luat în considerare”, afirmă Stringe, ex-Air Marshal în cadrul Royal Air Force și fost director general al Joint Force Development din cadrul Ministerului britanic al Apărării.

„NATO ar lupta împotriva Rusiei câștigând mai întâi bătălia aeriană, iar apoi folosind superioritatea aeriană pentru a conduce o bătălie terestră mai eficientă. Având în vedere slăbiciunea VKS [forța aeriană a Rusiei], acest lucru nu este o himeră”, a argumentat el.

Dar armamentul livrat de către Occident Ucrainei a forțat Kievul să urmărească tactici terestre extrem de costisitoare.

  • „Am constrâns Kievul să lupte într-un mod în care noi nu am fi făcut-o și să suporte pierderi pe care noi nu le-am fi suportat.
  • „Dacă vrem ca Rusia să fie înfrântă, ar trebui să inversăm această poziție. Decizia privind F-16 este un pas mare în direcția corectă. Este posibil ca aceste avioane să nu ajungă la timp pentru a ajuta ofensiva de primăvară a Ucrainei, dar anunțul va influența deja calculele militare și politice de la Kremlin.
  • „F-16 nu este un panaceu, ci un totem al unei lupte mai corecte.”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere de mult timp puterilor occidentale să furnizeze țării sale avioane de luptă F-16.

Joe Biden a anunțat săptămâna aceasta că SUA va ajuta la instruirea piloților ucraineni pentru a pilota aceste avioane, sugerând că statele membre NATO vor începe să furnizeze aceste avioane performante Kievului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk