Generalul Sîrskîi, despre situația de pe câmpul de luptă din Ucraina: este „dificilă” în Est

Generalul Sîrskîi, despre situația de pe câmpul de luptă din Ucraina: este „dificilă” în Est

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a recunoscut miercuri că situaţia pe frontul din estul Ucrainei rămâne „dificilă”, unde trupele ruse sunt în ofensivă, spre deosebire de alte zone, unde activitatea acestora „s-a diminuat puternic”, relatează AFP.

Generalul Sîrskîi FOTO Profimedia

„Situaţia operaţională pe frontul de est rămâne dificilă”, a transmis generalul Sîrskîi pe aplicaţia de mesagerie Telegram, menționând că s-a deplasat în „teatrul de operaţiuni” într-o zonă unde există „ameninţarea unor înaintări ale ruşilor în profunzime”, fără alte precizări.

„Inamicul continuă să desfăşoare acţiuni ofensive, concentrându-şi principalele eforturi în zonele Ternî, Ivanivske, Berdîci, Tonenke, Verbove şi Robotîne”, a adăugat generalul Sîrskîi, publicând fotografii care îl arată în mijlocul unor soldaţi pe câmpul de luptă.

„În acelaşi timp, probabil din cauza nivelului ridicat al pierderilor, activitatea inamicului în alte zone ale frontului s-a diminuat considerabil”, a subliniat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski declarase luni, într-un interviu acordat pentru instituții de presă din Franța, că avansul Rusiei a fost „stopat” în Est şi că situaţia este în prezent „mult mai bună” pe front decât acum trei luni.

În urma cuceririi la jumătatea lunii februarie a oraşului fortăreaţă Avdiivka, în estul Ucrainei, după patru luni de lupte înverşunate, forţele ruse au prelat rapid controlul asupra mai multor aşezări la vest de acest oraş până la sfârşitul lunii februarie, notează AFP, potrivit Agerpres .

Armata ucraineană, care se confruntă cu o acută lipsă de muniţii în absenţa livrărilor din partea aliaţilor american şi europeni, a fost forţată să se retragă pe poziţii defensive uneori construite în grabă.

Dar, de la începutul lunii martie, asalturile ruseşti par să fi încetinit, iar Moscova a revendicat doar capturarea unei mici aşezări la sud-vest de Avdiivka.

„În timpul a două săptămâni de lupte încrâncenate, inamicul a suferit pierderi extrem de ridicate. Cu toate acestea, toate localităţile pe care a încercat să le cucerească rămân sub controlul nostru”, a afirmat generalul Oleksandr Sîrskîi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat