Germania a emis obligațiuni pe 10 ani la dobânzi negative pentru prima dată în istorie

Germania a emis obligațiuni pe 10 ani la dobânzi negative pentru prima dată în istorie

Germania a emis miercuri, pentru prima dată în istorie, titluri de stat pe 10 ani la dobânzi negative, randamentul pentru aceste obligațiuni coborând până la un minim istoric de minus 0,05%, a anunțat Agenția care gestionează datoria Germaniei, transmite Reuters.

Obligațiunile guvernamentale germane pe 10 ani, cunoscute popular sub denumirea de "Bund", sunt un indicator de referință pe piețele de obligațiuni și sunt considerate una din cele mai sigure investiții din lume.

Este pentru prima dată în istorie când investitorii au acceptat randamente negative pentru obligațiunile germane pe 10 ani, ceea ce înseamnă că practic investitorii vor plăti pentru privilegiul de a deține titluri emise de statul german, pe fondul temerilor cu privire la consecințele votului britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană.

Agenția care gestionează datoria Germaniei a precizat că a obținut 4,038 miliarde de euro din noua sa linie de obligațiuni pe 10 ani cu un cupon nul la prețul cel mai scăzut de 100,48 și o rată de acoperire de 1,2. Un purtător de cuvânt al Agenției a precizat că lichiditatea pentru obligațiunile suverane germane a fost foarte ridicată iar investitorii au fost atrași de creditul ridicat al Germaniei.

Germania este doar una din cele trei țări din zona euro și cele șase state din Uniunea Europeană care beneficiază de un rating suveran de top "AAA". Pe lângă temerile cu privire la consecințele Brexit, randamentele obligațiunilor germane sunt trase în jos și de programul de achiziții de active demarat de Banca Centrală Europeană.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...