Germania: Angela Merkel va candida pentru al patrulea mandat de cancelar, susține un colaborator al său

Germania: Angela Merkel va candida pentru al patrulea mandat de cancelar, susține un colaborator al său

Cancelarul german, Angela Merkel, va candida pentru al patrulea mandat la alegerile legislative din septembrie 2017, a afirmat, marți, la postul american de televiziune CNN, unul dintre colaboratorii săi, citat de AFP.

"Va candida la funcția de cancelar", a declarat creștin-democratul (CDU) Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul federal german, Bundestag.

"Este absolut hotărâtă, dispusă și pregătită să contribuie la consolidarea ordinii internaționale liberale", a continuat acest colaborator apropiat al șefei cabinetului de la Berlin.

"Cancelarul este una din pietrele de temelie ale acestui concept politic în Occident, acționând ca un actor internațional. Prin urmare, va candida, va acționa ca un lider responsabil", a mai declarat Norbert Roettgen.

Potrivit presei germane, Angela Merkel, care ocupă postul de cancelar din 2005, ar putea anunța oficial decizia sa de a candida pentru al patrulea mandat cu ocazia unei reuniuni a conducerii partidului său, CDU, programată duminică.

"Nu putem considera cancelarul german ca ultima persoană rămasă în picioare", a ținut să adauge Norbert Roettgen, în timp ce Angela Merkel este considerată "liderul lumii libere" după alegerea lui Donald Trump la președinția Statelor Unite."Ar fi imposibil să ne bazăm pe o singură persoană. Avem nevoie de Occident, iar Occidentul este absolut necesar", a subliniat el.

În pofida unui an agitat pentru Angela Merkel, marcat de critici provenite din propria tabără la adresa politicii sale migratorii și de mai multe înfrângeri electorale, opinia publică din Germania se așteaptă ca ea să candideze din nou la legislativele de anul viitor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 Vești bune din Ucraina! Ce secret dureros încearcă să ascundă Armata Rusiei