Germania: Atac xenofob asupra unui migrant

Germania: Atac xenofob asupra unui migrant

Un migrant a fost victima unor insulte xenofobe şi apoi bătut de trei persoane la Wismar (landul Mecklenburg - Pomerania Inferioară) miercuri seară, un atac ce a avut loc în timp ce ţara este zguduită de manifestaţii ale extremei-drepte în fosta Germanie de Est împotriva străinilor, relatează joi France Presse.

În vârstă de 20 de ani, bărbatul a cărui cetăţenie nu a fost precizată se întorcea acasă pe jos când "a fost oprit de trei persoane vorbind germana care i-au adresat insulte cu caracter xenofob", a declarat poliţia din acest land.

Două dintre acestea l-au lovit în faţă înainte ca a treia persoană să-l lovească "cu un lanţ de fier".

Căzută la pământ, victima a fost lovită în continuare, după care atacatorii au fugit.

Migrantul are nasul spart şi mai multe hematoame pe faţă şi corp, a precizat poliţia, care a deschis o anchetă.

Atacul cu caracter xenofob produs în acest oraş situat la Marea Baltică intervine într-un moment când ţara se confruntă cu mari manifestaţii ale extremei-drepte într-un alt oraş din fosta-RDG, Chemnitz, în Saxonia.

Duminică, aproximativ 800 de persoane au mărşăluit pe străzile acestui oraş situat într-o regiune în care extrema-dreaptă şi neo-naziştii sunt puternic implantaţi, pentru a efectua o "vânătoare de străini".

A doua zi, violenţele au reizbucnit la o manifestaţie a aproximativ 6.000 de persoane - dintre care multe au mărşăluit făcând salutul hitlerist - care se opuneau altor câteva sute de demonstranţi ai stângii radicale, în timp ce efectivele poliţiei erau insuficiente.

Elementul declanşator a fost uciderea în weekend a unui german de 35 de ani, înjunghiat într-o altercaţie. Poliţia a arestat doi suspecţi, un sirian şi un irakian în vârstă de 20 de ani, acuzaţi că au acţionat după o "altercaţie verbală".

De atunci, mişcările extremiste din oraş şi întreaga regiune Saxonia mobilizează permanent opinia împotriva imigraţiei şi politicii guvernului Angelei Merkel, pe care îl acuză că a lăsat să intre în ţară peste un milion de solicitanţi de azil provenind mai ales din Siria şi Irak, în 2015 şi 2016.

Două noi manifestaţii sunt programate în oraş joi seară şi sâmbătă, ultima cu sprijinul partidului de extremă-dreaptă AfD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt „șansele” de a fi mobilizat, în funcție de vârsta și pregătirea militară pe care le ai, dacă se sună mobilizarea generală

2 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

3 Surprinzătoarele afirmații ale unui analist ungur, care susține că bazele americane din România și Polonia ar putea fi folosite pentru a ocupa vestul …

4 VIDEO Rusia a încasat sâmbătă o lovitură cruntă din partea Ucrainei

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...