Germania: Candidata ecologistă Annalena Baerbock respinge acuzaţia de plagiat

Germania: Candidata ecologistă Annalena Baerbock respinge acuzaţia de plagiat

Co-lidera Partidului Verde german, Annalena Baerbock, a respins sâmbătă acuzaţiile de plagiat şi criticile referitoare la scăderea popularităţii sale în recente sondaje de opinie, cu mai puţin de trei luni rămase până la alegerile parlamentare din Germania, relatează DPA.

Potrivit unui sondaj Civey realizat pentru publicaţia Augsburger Allgemeine, 61% dintre germani consideră că Robert Habeck, co-lider al Verzilor, ar fi trebuit să fie ales drept candidatul partidului la legislativele din septembrie, în timp ce 24% cred că Baerbock este candidatul potrivit.

În rândul electoratului ecologist, 64% sunt de părere că Annalena Baerbock este alegerea corectă.

Într-o declaraţie pentru grupul media Funke şi cotidianul francez Ouest-France, Baerbock a insistat că Verzii se află încă pe o ''solidă poziţie secundă'' în sondejele de opinie.

Referitor la acuzaţiile de plagiat, ea a subliniat că ''nimeni nu scrie o carte singur''.

Un expert austriac specializat în urmărirea fraudelor cu titluri academice a acuzat-o de plagiat pe Annalena Baerbock, afirmând că aceasta a copiat munca altora în cartea ei. Stefan Weber a afirmat pe blogul său că unele pasaje din cartea Annalenei Baerbock nu au fost scrise de aceasta. "Dacă te uiţi mai atent", a scris el, "există mai multe încălcări ale drepturilor de autor".

Un purtător de cuvânt al Verzilor a declarat marţi că acuzaţiile lui Weber sunt "o încercare de defăimare". El a adăugat că Baerbock a contactat un avocat specializat în astfel de chestiuni, Christian Schertz.

Cartea scrisă de Annalena Baerbock "Now. How we renew our country" ("Acum. Cum ne reînnoim ţara") a fost publicată pe 21 iunie şi nu este un text academic, pentru care s-ar aplica standardele stricte ale unei lucrări ştiinţifice. În cartea sa de 240 de pagini, Baerbock scrie despre conceptele politice ale Verzilor, alături de anecdote personale, fără a utiliza note de subsol pentru a menţiona sursele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...