Germania: Poliţia a percheziţionat apartamentul unui IT-ist după atacul cibernetic care a vizat-o şi pe Angela Merkel

Germania: Poliţia a percheziţionat apartamentul unui IT-ist după atacul cibernetic care a vizat-o şi pe Angela Merkel

Poliţia federală germană a percheziţionat duminică apartamentul unui lucrător în domeniul IT în vârstă de 19 ani, din oraşul Heilbronn (sudul Germaniei), în cadrul anchetei asupra unui atac cibernetic de amploare care a vizat sute de politicieni germani, inclusiv pe cancelarul Angela Merkel, a relatat postul de radio Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb), transmite Reuters.

Poliţia a percheziţionat apartamentul lui Jan Schuerlein, care în prezent are calitatea de martor, şi a confiscat mai multe echipamente tehnice, conform unor surse din domeniul securităţii.

Guvernul de la Berlin a anunţat vineri că informaţii şi documente personale despre sute de politicieni, printre care cancelarul Angela Merkel, au fost publicate online, în ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari atacuri cibernetice comise până în prezent în Germania.

Potrivit rbb, Schuerlein anunţase pe Twitter că se află în legătură cu utilizatorul '0rbit', care este bănuit că a comis atacul informatic prin intermediul unui cont de Twitter care ulterior a fost închis.

Jan Schuerlein a postat pe Twitter un screenshot al conversaţiei online avute cu utilizatorul '0rbit' la 4 ianuarie, în care acesta din urmă afirma că îşi va distruge propriul computer. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”