Gigel Știrbu: Regele Mihai - un exemplu și un etalon de moralitate

Regele Mihai rămâne pentru poporul român un exemplu și un etalon de moralitate, fostul suveran aparținând unei dinastii cu care se confundă întreaga istorie modernă a poporului român, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, președintele Comisiei de cultură a acestui for, liberalul Gigel Știrbu.

 "Personalitatea acestui mare Rege al României trece dincolo de secolul pe care spune că l-a reprezentat. A aparținut unei dinastii deosebite, o dinastie cu care se confundă întreaga istorie modernă a poporului român, o dinastie care a obținut independența națională, care s-a bătut pentru proclamarea Regatului, o dinastie care a pus umărul la marele deziderat al poporului român — Marea Unire de la 1918, dinastie care a făcut din România interbelică una dintre primele democrații invidiate ale Europei. O dinastie fără de care actul de la 23 august '44 n-ar fi avut loc și poate astăzi România n-ar fi avut granițele solide pe care le avem. Această mare personalitate — Majestatea Sa Regele Mihai I — putem spune că este un exemplu, un etalon, o bornă de moralitate", a spus Știrbu.

Potrivit deputatului, această mare personalitate — care a fost Regele Mihai pentru lumea românească — poate să îi învețe pe oamenii politici ai acestor zile ce înseamnă modestia, ce înseamnă respectul față de instituțiile statului, sinceritatea și patriotismul mai mult decât o metaforă.

"Sunt momente în viața fiecărui popor care sunt adevărate semnale de alarmă pentru fiecare dintre noi, sper, îndrăznesc să sper, că Regele Mihai va rămâne acel ideal de moralitate la care fiecare dintre noi tindem să ajungem. Sunt puține cuvinte în limba română care pot reda greutatea acestor momente, importanța sentimentală a acestor momente. Indiferent, dragii mei colegi, de steagul sub care activăm, (...) toți aveam un singur steag — acel steag este al binelui poporului român. Pe perioada efemeră a mandatelor noastre fiecare dintre noi tindem la un ideal. Idealul nostru este de a ne identifica cu faptele noastre", a arătat deputatul PNL.

În opinia acestuia, Regalitatea este mai mult decât o formă de guvernământ. ''Regalitatea este oglinda vie a sentimentelor unei națiuni — bunul simț, loialitatea, sinceritatea și patriotismul. Puțini oameni lasă o urmă, lasă un impact atât de impresionant asupra perioadei pe care o traversează în viață. (...) Odihnește-te în pace, Majestate!", a încheiat președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake