Giurgiu: Cantitatea de 31 de tone de deşeuri din Bulgaria pentru Belgia şi Letonia, oprită la frontieră

Giurgiu: Cantitatea de 31 de tone de deşeuri din Bulgaria pentru Belgia şi Letonia, oprită la frontieră

Două ansambluri rutiere încărcate cu 31 de tone de deşeuri metalice şi din plastic încărcate în Bulgaria pentru Belgia şi Letonia au fost oprite la PTF Giurgiu.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere conduse de către un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani şi un cetăţean leton, în vârstă de 40 de ani. Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 15.000 de kilograme de deşeuri din plastic, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 16.760 de kilograme deşeuri metalice. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate echipele de control au stabilit faptul documentele de transfer prezentate autorităţilor erau incomplete.

La cercetări a mai fost stabilit faptul că deşeurile fuseseră încărcate în Bulgaria şi erau destinate unor societăţi comerciale din Belgia şi Letonia.

În acest context, poliţiştii de frontieră giurgiuveni nu au permis accesul celor două mijloace de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Menţionăm faptul că în ultimele şase luni poliţiştii de frontieră giurgiuveni au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu-Ruse cantitatea de 626 de tone de deşeuri de oţel, plastic, PET-uri, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă, pilitură de fier, anvelope uzate şi polistiren şi carton pe care 30 de şoferi bulgari, opt şoferi români şi un şofer macedonean încercau să le introducă în ţară fără documente complete. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”