Gorj: Peste 100 de sindicaliști protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu

Gorj: Peste 100 de sindicaliști protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu

Peste 100 de sindicaliști afiliați Confederației Cartel Alfa protestează, luni după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, aceștia fiind nemulțumiți de propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

* Cartel ALFA a demarat acțiunile de pichetare a prefecturilor din țară și amenință cu declanșarea unui conflict de amploare

Printre mesajele scandate de sindicaliști se numără "Gorjenii și țara și-au pierdut răbdarea", "Salarii decente, nu experimente", "Voi dați afară tinerii din țară" și "Guvernul, se știe, ne ține în sărăcie".

Totodată, protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați", "De ce să plătim noi ce furați voi?", "Deșteaptă-te, române!" și "Politica voastră=Bătaie de joc la adresa noastră".

"Guvernul are în intenție de a pune povara numai pe seama salariatului, referitor la contribuțiile sociale. De asemenea, e tergiversarea aceasta permanentă referitoare la modificarea Legii 62. (...) Chiar dacă e guvern de stânga, nu fac nimic pentru stânga, pentru salariați. Toate măsurile pe care le-au luat au favorizat angajatorul, nu angajatul", a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu.

Protestul este autorizat să se desfășoare între orele 16,30 — 18,30.

AGERPRES/(A — autor: Oana Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina