Gorj: Peste 100 de sindicaliști protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu

Gorj: Peste 100 de sindicaliști protestează în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu

Peste 100 de sindicaliști afiliați Confederației Cartel Alfa protestează, luni după-amiază, în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, aceștia fiind nemulțumiți de propunerea Guvernului de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat.

* Cartel ALFA a demarat acțiunile de pichetare a prefecturilor din țară și amenință cu declanșarea unui conflict de amploare

Printre mesajele scandate de sindicaliști se numără "Gorjenii și țara și-au pierdut răbdarea", "Salarii decente, nu experimente", "Voi dați afară tinerii din țară" și "Guvernul, se știe, ne ține în sărăcie".

Totodată, protestatarii afișează pancarte cu mesaje precum "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați", "De ce să plătim noi ce furați voi?", "Deșteaptă-te, române!" și "Politica voastră=Bătaie de joc la adresa noastră".

"Guvernul are în intenție de a pune povara numai pe seama salariatului, referitor la contribuțiile sociale. De asemenea, e tergiversarea aceasta permanentă referitoare la modificarea Legii 62. (...) Chiar dacă e guvern de stânga, nu fac nimic pentru stânga, pentru salariați. Toate măsurile pe care le-au luat au favorizat angajatorul, nu angajatul", a declarat președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu.

Protestul este autorizat să se desfășoare între orele 16,30 — 18,30.

AGERPRES/(A — autor: Oana Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!