Grădina zoologică din Praga anunță nașterea unui pui de pangolin chinezesc, specie periclitată

Grădina zoologică din Praga anunță nașterea unui pui de pangolin chinezesc, specie periclitată

Grădina zoologică din Praga a anunţat naşterea unui pui de pangolin chinezesc, specie periclitată. Puiul se simte bine la o zi după naştere, a precizat vineri un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, potrivit DPA.

Carnea animalelor este consumată în preparate de lux în Asia. Foto Grădina zoologică din Praga

Puiul de pangolin , animal exotic originar din estul Asiei, cântăreşte doar 135 de grame, iar trupul său seamănă cu un con de brad. Potrivit directorului grădinii zoologice, Miroslav Bobek, este primul pui din această specie care a venit pe lume la o grădină zoologică europeană.

Primele zile din viaţa unui animal nou-născut sunt considerate critice. Este încă prea devreme pentru a determina sexul puiului, a precizat grădina zoologică, scrie Agerpres.

Pangolinii sunt o specie în pericol de extincţie întrucât carnea acestor exemplare este consumată în preparate de lux în Asia, iar solzii sunt folosiţi în medicina tradiţională chineză.

Pangolinii părinţi - Run Hou Tang şi Guo Bao - au sosit în Cehia din Taiwan în aprilie anul trecut. Transferul a fost rezultatul unui nou parteneriat între Praga şi Taipei încheiat sub administraţia primarului Zdenek Hrib, din partea Partidului Piraţilor, în urmă cu trei ani.

Pe de altă parte, relaţiile cu Beijingul, care consideră Taiwanul autoguvernat parte din teritoriul său, s-au deteriorat. Un proiect desfăşurat pe mai mulţi ani în scopul obţinerii unor exemplare de panda gigant din China pentru grădina zoologică din Praga este considerat eşuat. Costurile ridicate s-au numărat de asemenea printre cauze.

Cu peste 1,5 milioane de vizitatori anul trecut, grădina zoologică din Praga este una dintre cele mai vizitate atracţii din oraş.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale