Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Grupul chinez HNA devine cel mai mare acționar al Deutsche Bank

Grupul chinez HNA, deținut de miliardarul Chen Feng, și-a majorat participația pe care o deține la Deutsche Bank la aproape 10%, devenind cel mai mare acționar al băncii germane, transmit Deutsche Welle, MarketWatch, BBC și Financial Times.

Reprezentanții Deutsche Bank, cea mai mare bancă europeană de investiții, nu au comentat informația.

Ceilalți acționari importanți ai Deutsche Bank sunt Qatar și fondul american de investiții BlackRock (care deține 5,88%). În 2014, o serie de fonduri controlate de fostul premier din Qatar, șeicul Hamad bin Jassim al-Thani, au cumpărat o participație de 6,1% din acțiunile Deutsche Bank, iar în 2015 și-au majorat participația până la aproape 10%.

La prețul acțiunilor, Deutsche Bank de la închiderea ședinței de marți a Bursei de la Frankfurt, participația de 9,92% deținută de HNA era evaluată la aproximativ 3,4 miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari).

Cu sediul în provincia chineză Hainan, grupul HNA a început ca operator aerian regional, înainte de a se extinde în sectorul imobiliar, logistic și hotelier, în turism și finanțe.

În februarie, grupul HNA a preluat o participație de 3,04% din Deutsche Bank și a anunțat că ar putea achiziționa mai multe acțiuni ale băncii germane.

"Avem deplină încredere în conducerea Deutsche Bank și vom urmări cu atenție evoluțiile viitoare și vom acorda, ca acționari, sprijin băncii când va fi necesar", a afirmat un purtător de cuvânt al conglomeratului chinez HNA.

HNA vrea să-și păstreze nivelul participației în Deutsche Bank sub 10%, a explicat purtătorul de cuvânt.

Cea mai mare bancă germană a finalizat luna trecută o operațiune de majorare a capitalului cu opt miliarde de euro (8,5 miliarde de dolari), după ce anul trecut a înregistrat pierderi de 1,402 miliarde dolari, peste așteptările analiștilor.

Costurile litigiilor, la nivelul anului trecut, au totalizat circa 2,4 miliarde euro, mai puțin de jumătate comparativ cu cele din anul anterior (5,218 miliarde euro). Conducerea băncii consideră că litigiile cele mai grave au fost rezolvate și estimează că, la finele lui 2017, va reveni pe profit.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj