Grupul de Comunicare Strategică: Bărbatul depistat cu noul coronavirus - în stare bună; nu prezintă simptome specifice

Grupul de Comunicare Strategică: Bărbatul depistat cu noul coronavirus - în stare bună; nu prezintă simptome specifice

Bărbatul din judeţul Gorj depistat pozitiv cu noul coronavirus, internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice, informează joi Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, la Institutul ''Matei Balş'' sunt în lucru 17 probe biologice, precizează sursa citată.

''Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie. Bărbatul care a contractat virusul a fost transportat la Bucureşti, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', este în stare bună şi nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital şi se află în monitorizare, clinic şi biologic'', arată sursa citată.

De asemenea, a fost extinsă ancheta epidemiologică pentru a identifica şi testa persoanele cu care cetăţeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, autorităţile naţionale cu responsabilităţi în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situaţia la nivel naţional şi internaţional.

Potrivit sursei citate, în prezent, 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti - 59) cu privire la coronavirus. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!