Grupul PPE cere primirea României în Schengen

Grupul PPE cere primirea României în Schengen

Grupul Popularilor Europeni din Parlamentul European a transmis un mesaj pentru extinderea spațiului Schengen și aderarea României.

PPE a transmis un mesaj pentru aderarea României la Spațiul Schengen FOTO Shutterstock

„Îndemnăm statele membre să deschidă spațiul Schengen pentru călătoriile fără pașapoarte în România și Bulgaria. Și Croația urmează să se alăture.”, a transmis Grupul Popularilor Europeni pe Facebook .

Popularii Europeni au mai explicat că „rămânând împreună, putem consolida spațiul Schengen și ne putem asigura că frontierele externe ale UE sunt mai bine protejate”.

Aderarea României la Schengen, pe agenda parlamentarilor europeni

Liderul delegației române a PSD din Parlamentul European a anunțat introducerea pe agenda plenului PE a unei dezbateri cu rezoluție privind aderarea României la Spațiul Schengen.

De asemenea, parlamentarii europeni au solicitat o suplimentare de 300 de miliarde de euro, care include și resurse financiare care să ajute la aderarea și integrarea României în spațiul Schengen.

De altfel, preşedintele formaţiunii paneuropene Partidul Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat că Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen şi că ele încă aşteaptă, alături de Croaţia, ca decizia finală în acest sens să fie luată de Consiliul UE.

„Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a mai transmis preşedintele PPE la acel moment.

România, tot mai aproape de aderarea la spațiul Schengen

Executivul de la Bucureşti este încrezător că România este tot mai aproape de aderarea la spaţiul Schengen, în contextul războiului din Ucraina şi ca urmare a demersurilor făcute la nivel internaţional în acest sens.

Premierul Nicolae Ciucă a susţinut, într-un interviu acordat publicaţiei Bloomberg, că România ar putea deveni, începând din acest an, membră a spaţiului Schengen. Potrivit prim-ministrului, aderarea ţării la Schengen devine un obiectiv realizabil atât de repede în contextul ajutorului oferit de România de la izbucnirea războiului din Ucraina şi având în vedere implicarea statului la nivel internaţional.

De altfel, tot mai mulți lideri au reafirmat susținerea aderării României la Schengen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…