Guvernul adoptă actele privind preţul de referinţă la gaze şi cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată

Guvernul adoptă actele privind preţul de referinţă la gaze şi cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată

„Astăzi, adoptăm ordonanţa şi pachetul pentru energie, care înseamnă calculul preţului la gaz legat de preţul de referinţă de la 1 ianuarie 2014, şi hotărârea de guvern cu cantitatea de energie regenerabilă subvenţionată, în aşa fel încât în special marii producători, care sunt şi marii angajatori, să rămână competitivi şi creşterea noastră economică bazată în special pe creşterea producţiei industriale să continue“, a spus Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Luni, premierul a anunţat că taxa de cogenerare pentru exportul de electricitate va fi eliminată, iar preţul de referinţă la gaze pe piaţa liberă pentru consumatorii industriali va fi cel din ianuarie 2014, preţul la gaze pentru consumatorii casnici urmând însă să crească cu 2%.

Taxa de cogenerare este încasată de companiile care produc simultan energie electrică şi termică şi este plătită de orice consumator. Taxa se aplică în intervalul 2011-2023, iar ponderea ei în facturi este de 2-3%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Ce știe? / Surprinzătoarea declarație a lui Rareș Bogdan despre Cozmin Gușă și George Simion

3 În două sate din România prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca

4 Scârbit, Andrei Caramitru reacționează la atacurile aberante ale useriștilor după ce a îndrăznit să-l critice pe „Mesia neprihănitul”

5 Milionar în criptomonede răpit în București