Guvernul german a adoptat o propunere legislativă pentru a facilita venirea forţei de muncă înalt calificate

Guvernul german a adoptat o propunere legislativă pentru a facilita venirea forţei de muncă înalt calificate

Guvernul german a aprobat miercuri o propunere legislativă pentru a facilita venirea imigranţilor înalt calificaţi din afara Uniunii Europene, relatează DPA.

Decizia vine ca răspuns la apelurile companiilor care se confruntă cu o piaţă a muncii cu peste 800.000 de posturi calificate neacoperite.

Măsura va facilita şederea străinilor bine integraţi, care au locuri de muncă şi care în prezent deţin numai permise de rezidenţă temporară, cu condiţia să fi fost activi pe piaţa muncii de ceva timp.

În timp ce creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel şi aliaţii lor din Bavaria, Uniunea Creştin Socială (CSU), şi-au dorit să împiedice ca legislaţia să fie folosită de solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse pentru a-şi asigura şederea permanentă, partenerii de coaliţie, social-democraţii (SPD), au susţinut puternic iniţiativa.

Observatorii spun că cel mai probabil proiectul legislativ va fi modificat când va ajunge în parlament.

Blocul conservator al cancelarului Angela Merkel insistă că solicitanţii de azil respinşi care nu reuşesc să ofere detalii despre adevărata lor origine nu ar trebui să beneficieze.

Companiile germane încearcă să obţină o relaxare a legilor privind imigraţia pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă înalt calificată.

Conform cifrelor oficiale, şomajul a fost în noiembrie de 4,8%, un minim istoric, în timp ce numărul posturilor neacoperite a fost de 807.000.

Conform unui sondaj recent, două treimi dintre companiile medii din Germania intenţionează să facă angajări în anii care vin. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…