Handbal: Neagu - Îmi doresc mult să ajung la JO de la Tokyo, simt că ar fi ultima ediţie la care aş putea participa

Handbal: Neagu - Îmi doresc mult să ajung la JO de la Tokyo, simt că ar fi ultima ediţie la care aş putea participa

Handbalista Cristina Neagu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Podgorica, înaintea începerii turneul preolimpic din Muntenegru, că îşi doreşte foarte mult să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru că simte că aceasta ar fi ultima ediţie la care ar putea participa.

"Îmi doresc foarte mult să ajung la încă o ediţie a Jocurilor Olimpice, pentru că simt că ar fi ultima la care aş putea participa. Această presiune a existat întotdeauna în ultimii ani. Eu cred că cheia acestui turneu preolimpic va fi echipa şi felul în care fetele se vor mobiliza. Sunt convinsă că vom avea lucrul ăsta. Gândurile noastre se îndreaptă acum către meciurile de mâine şi poimâine. Ar fi o bucurie mare pentru toţi românii. Sper că toţi cei de acasă ne ţin pumnii, ştim că toţi românii îşi doresc ca echipa naţională de handbal să ajungă la Jocurile Olimpice, vrem să simţim această energie să ne împingă de la spate şi să dea Dumnezeu să stau la această masă după cele două meciuri şi să fim cu toţii bucuroşi", a spus Neagu (32 ani).

"Întâlnim nişte adversari puternici. Mă aştept la două meciuri foarte echilibrate. Cu siguranţă e o presiune aparte la un turneu preolimpic. Din păcate, timpul a fost foarte scurt, am vrut să acoperim tot ce ţine de apărare, atac, dar şi de adversarii noştri. Suntem încrezătoare, ne-am pregătit bine, am mare încredere în grupul care este aici şi vom da totul pe teren în cele două meciuri. Pot să spun că avem o atmosferă bună, spre foarte bună. Avem o energie bună, suntem încrezătoare, tot ce rămâne de făcut este să transpunem această energie în teren. Avem nevoie să jucăm inteligent, dar şi de noroc şi să prindem cea mai bună formă a noastră în cele două meciuri care urmează. Sper din tot sufletul să se întâmple lucrul acesta", a adăugat Neagu.

Jucătoarea a menţionat că România este avantajată de faptul că partidele de la turneul preolimpic se dispută fără spectatori, dar în acelaşi timp este dezavantajată de program.

"Lipsa fanilor cu siguranţă este un dezavantaj pentru echipa gazdă. Mă bucur pentru prima oară că jucăm fără spectatori, pentru că nici ei nu vor avea parte de aportul publicului. Lucrul acesta contează, pentru că oamenii din sală te împing de la spate şi energia se schimbă. Din acest punct de vedere consider că e un avantaj pentru pentru noi şi pentru Norvegia, se joacă practic pe teren neutru. Este însă clar un dezavantaj programul. Mâine jucăm târziu, după care a doua zi jucăm după mai puţin de 24 de ore. Cred că este momentul ăla foarte important al carierei noastre în care o să spunem că nu mai contează nici timpul, nici cât trece între cele două meciuri, vom da tot ce putem mai mult, vom trece peste orice impedimente. Clar că Muntenegru are un avantaj, pentru că mâine are zi liberă, dar asta este situaţia, ştiam de la început care va fi situaţia, vom încerca să ne recuperăm cât mai bine mâine seară, să ne odihnim şi să dăm sută la sută şi în meciul de duminică", a menţionat ea.

Cristina Neagu consideră că nu pleacă învinsă şi că va da totul pentru a câştiga chiar şi împotriva Norvegiei, formaţie considerată favorită la calificare.

"În momentul de faţă nimic nu mai contează, doar cele două meciuri pe care le avem în faţă. Cred că avem şansa noastră, este sport, totul pleacă de la 0-0. Chiar dacă întâlnim doi adversari puternici, cred că avem şansa noastră şi eu cred sută la sută în şansa de calificare, atât timp cât ea există. Toată lumea o vede favorită pe Norvegia. Dar şi în cazul unei înfrângeri cu Norvegia, contează foarte mult felul în care pierzi. Pentru că va conta în meciul de a doua zi. Vom încerca să dăm tot ce avem mai bun şi de ce nu, să câştigăm, pentru că practic calculele hârtiei se pot schimba după o singură zi. Dacă Norvegia ar învinge Muntenegru şi noi pe Norvegia, se pot schimba multe. Contează la fel de mult şi meciul împotriva Norvegiei, este o echipă pe care în ultimii ani am mai şi bătut-o, de ce să nu încercăm să câştigăm şi acest meci? Eu nu plec învinsă înaintea niciunei partide", a declarat Neagu.

Handbalista a adăugat că se simte bine din punct de vedere fizic, dar a subliniat că la acest turneu de calificare cheia este "echipa".

"Eu sunt bine din punct de vedere fizic, chiar dacă s-a strâns o uşoară stare de oboseală, am jucat foarte mult, însă nu există termen de comparaţie cu felul în care m-am simţit înainte de Campionatul European. Mă simt bine, în plenitudinea forţelor şi sper să am o prestaţie bună care să dea încredere, dar echipa, repet, este cheia acestui turneu preolimpic. Fiecare jucătoare care va intra în teren este conştientă că trebuie să îşi facă treaba cât mai bine. Contează absolut orice din partea oricărui membru al echipei. Cred că la acest turneu nu vor exista surprize, contează forma de moment şi cine gestionează cel mai bine presiunea pentru că presiunea va apărea la un moment dat în timpul meciului. Iar eu cred că multă presiune va fi pe Norvegia, pentru că ele nu sunt obişnuite să joace astfel de turnee preolimpice, calificându-se direct. Este un cumul de factori care va conta foarte mult şi sper să fim noi cele care vom gestiona mai bine situaţia", a mai spus ea.

Echipa naţională de handbal feminin a României va participa în perioada între 19 şi 21 martie la turneul preolimpic din Muntenegru (Podgorica), alături de selecţionata ţării gazdă şi reprezentativa Norvegiei. Primele două clasate la turneul din Muntenegru obţin calificarea la JO 2020 de la Tokyo.

Primul meci al României este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, împotriva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17:00, se va juca partida decisivă România - Muntenegru. Întâlnirea Norvegia - Muntenegru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic.
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale