Harta atacului cu drone de la Moscova: Zona exclusivistă unde se află reședința lui Putin figurează printre ținte

Harta atacului cu drone de la Moscova: Zona exclusivistă unde se află reședința lui Putin figurează printre ținte

Deputatul rus Aleksandr Hinștein, membru al partidului Rusia Unită, a publicat o hartă a locurilor vizate de drone marți dimineața la Moscova. Potrivit acestuia, una dintre drone a căzut la zece minute de mers cu mașina de reședința prezidențială din Novo-Ogariovo.

Atac cu drone la Moscova: Poliția, mobilizată în cadrul planului de urgență Taifun FOTO EPA-EFE

Circa 30 de drone au vizat Moscova în zorii zilei de marți după un atac similar la Kiev.

Potrivit presei ruse, două clădiri din Moscova și una dintr-o suburbie au fost avariate în acest rar atac masiv cu aparate de zbor fără pilot, iar două persoane au fost ușor rănite.

Mai multe filmulețe cu drone zburând deasupra caselor, în special la periferia Moscovei, au apărut pe rețelele de socializare. Unul dintre filmulețe arată prăbușirea unei drone în apropiere de Rubliovka, o zonă preferată de elita moscovită.

Dacă Ministerul rus al Apărării a informat în legătură cu doborârea a opt drone, presa rusă relatează că au fost anihilate de fapt 13 drone, dintre care cinci lângă Rubliovka.

Deputatul Aleksandr Hinștein a publicat o hartă a locurilor vizate de drone. Această hartă conține în general puncte din sudul și vestul periferiei Moscovei, dar și din sudul capitalei Rusiei, cum ar fi Bulevardul Leninski, străzile Profsoiuznaia și Atlasov, precum și zonele Aprelevka, Greenfield, Iliinka, Iliinskoe, Krasnogorsk, Nikopol-Uriupino, Timoșkino, Razdor, Romașkovo și Vlasiha. Reședința lui Putin este marcată pe hartă între Iliinka și Iliinskoe.

Harta atacurilor cu drone de la Moscova jpg

Punctele colorate cu albastru indică locuri în care s-au raportat avarieri de clădiri, iar cele colorate cu mov prezintă zonele unde s-au înregistrat prăbușiri și doborâri de drone.

„Este o parte a zonei Rubliovka, unde se află casele de stat, casele personale ale oficialilor și oamenilor de afaceri. Reședința lui Putin de la Novo-Ogariovo (în satul Usovo) se află la zece minute de mers cu mașina”, a comentat jurnalista Farida Rustamova.

Atacul de la Moscova survine pe fondul terorizării Kievului cu drone Shahed. Moscova a lansat trei atacuri cu drone asupra Kievului în ultimele 24 de ore, omorând o persoană și rănind altele trei.

Este vorba de cel mai mare atac cu drone cunoscut la Moscova. La începutul lui mai, un atac cu drone a vizat Kremlinul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat