HOPA! Începe să adeverească faptul că PĂPUȘARII fac jocurile prin Ponta! Ce condiții pune Pinochio pentru moțiune

HOPA! Începe să adeverească faptul că PĂPUȘARII fac jocurile prin Ponta! Ce condiții pune Pinochio pentru moțiune

HOPA! Începe să adeverească faptul că PĂPUȘARII fac jocurile prin Ponta! Ce condiții pune Pinochio pentru moțiune.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat că singurul caz în care partidul său ar putea vota o moțiune de cenzură doar dacă aceasta va fi susținută de o coaliție de partide pregătite să-și asume guvernarea, coaliție care să vină cu un program de guvernare și cu o propunere de premier. Pe de altă parte, Ponta a spus că nu exclude ca actuala criză guvernamentală să fie soluționată dacă PSD va da curs cererilor sale legate de restructurarea Guvernului și schimbarea modului de guvernare.

 ”Din punctul meu de  vedere sunt puține soluții: ori PSD face o restructurare amplă a Guvernului, a administrației și a modului  de guvernare și atunci poate să rămână până la alegeri, ori opoziția vine cu o soluție alternativă care, dacă este bună, o votăm (…) Acum dacă  partidele de opoziție fac moțiunea, trebuie să vină la guvernare, iar cei de la PSD, dacă vor să mai stea la guvernare, trebuie să schimbe tot” , a spus Victor Ponta, la Digi24, punând astfel condiții pentru susținerea Pro România atât PSD, cât și opoziției de dreapta.

Ponta a spus că Pro România este dispusă să contribuie la o guvernare prin care să fie depășită actuala criză inclusiv prin desemnarea unor miniștri.

Fostul premier susține că atât puterea, cât și opoziția se află în fața unor alegeri decisive. Astfel, PSD este în imposibilitate de a se menține la guvernare în actuala formulă încât ar trebui să racoleze circa 40 de parlamentari până pe 15 octombrie când expiră interimatele actuale. În același timp, liberalii riscă să fie sancționați de electorat dacă acceptă să păstreze PSD la guvernare până la alegerile prezidențiale. De asemenea, USR, prin refuzul sistematic de a intra la guvernare fără alegeri, va risca să fie dezavuat de alegătorii care-și doresc îndepărtarea PSD de la putere.

Ponta a avertizat că alegerile anticipate sunt o variantă improbabilă. ”Nu  se vor face alegeri anticipate. Procedurile sunt atât de complicate… O să avem zero alegeri anticipate în continuare. Atunci să facem un guvern mai bun decât cel actual”, a spus președintele Pro România.

În ce privește colaborarea cu ALDE, președintele Pro România a anunțat că cele două partide ar putea semna  chiar miercuri alianțaa electorală pentru prezidențiale prin care vor sprijini candidatura lui Mircea Diaconu. ”Evident că de luni vom colabora în Parlament și, de principiu, la lucrurile importante votăm la fel”, a precizat fostul prim-ministru.

Ponta a caracterizat colaborarea Pro România și ALDE cu Mircea Diaconu ca una ”relaxată”. ”Nu  vreau să apar în afișe cu Mircea Diaconu.  Are nevoie să-l ajutăm cu un program electoral, să-l ajutăm pe anumite zone că nu le cunoaște pe toate, dar va fi o colaborare foarte relaxată”, a mai spus Ponta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…