Hotărârea CNSU nr. 96 din 31 octombrie 2021 (text integral)

Hotărârea CNSU nr. 96 din 31 octombrie 2021 (text integral)

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de duminică Hotărârea nr. 96 prin care Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, sunt abilitate să semneze acordul de transfer al pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Germania.

Redăm textul integral al documentului:

HOTĂRÂREA nr. 96 din 31.10.2021 privind abilitarea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Internelor - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în vederea semnării acordului cu Republica Federală Germania pentru transferul şi tratamentul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19

Având în vedere situaţia epidemiologică la nivel naţional caracterizată de supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi care au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, luând în considerare faptul că la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu forme grave şi severe de COVID-19 şi este imperios necesar acordarea asistenţei medicale de specialitate în secţii de terapie intensivă, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c), e) şi i) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 20 lit. l) şi n) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 2 şi art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcţionarea şi componenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se abilitează Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, să semneze acordul pentru transferul pacienţilor cu forme severe şi grave de COVID-19 în Republica Federală Germania.

Art.2 - Transportul pacienţilor se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naţionale sau din dotarea Forţelor Aeriene Germane.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

PRIM-MINISTRU

FLORIN-VASILE CÎŢU


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante