HUO! Citiți și voi ce bășină a scos pe gură nemernicul ăsta în plenul Parlamentului European! Nu vă crapă obrazul de rușine, mă, troglodiților?

HUO! Citiți și voi ce bășină a scos pe gură nemernicul ăsta în plenul Parlamentului European! Nu vă crapă obrazul de rușine, mă, troglodiților?

HUO! Citiți și voi ce bășină a scos pe gură nemernicul ăsta în plenul Parlamentului European! Nu vă crapă obrazul de rușine, mă, troglodiților? Europarlamentarul PSD Dan Nica a mințit miercuri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, susținând că rata achitărilor în dosarele de corupție trimise în judecată de DNA este de 98%. Nica a făcut aceste afirmații neadevărate după ce, cu câteva secunde înainte, i-a acuzat pe cei care critică ofensiva PSD împotriva luptei anticorupție că sunt victimele unor campanii de fake news, relatează  G4Media.ro

Potrivit statisticilor, rata achitărilor în dosarele de corupție trimise în judecată de DNA este de aproximativ 10%.

Europarlamentarul polonez Krzysztof Hetman (PPE) l-a întrebat pe Dan Nica cum se face că Guvernul de la București luptă împotriva celor care luptă cu corupția.

”Sunt din ce în ce mai surprins de această dezbatere. Am văzut cum grupul social-democrat îi aplaudă pe extremiști, când extremiștii apără corupția în România. Întrebare pe care vreau să o pun este: Nu vă îngrijorează faptul că aveți un Guvern care nu luptă suficient cu corupția, ci se luptă cu cei care se luptă cu corupția?”, a întrebat Hetman.

Replica lui Nica nu s-a lăsat așteptată:

„Acest lucru face parte din ceea ce înseamnă campania de fake news. V-a spus cineva că în ultimii 5 ani toți cei care, 98% dintre cei trimiși chipurile pentru dosare de corupție în instanțe au fost achitați? Vi s-a spus că toți acești oameni care chipurile au fost raportați și către Comisia Europeană au fost declarați nevinovați doar în aceste șase luni peste 200 de achitări din partea DNA? Anticorupția înseamnă pentru noi ca cel vinovat să plătească și cel nevinovat să nu plătească. Injustiție pentru unul înseamnă injustiție pentru toată lumea. Asta este deviza noastră”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterilor din plenul Parlamentului European cu privire la situația statului de drept din România



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?