Ia uite cum a fost „PIERDUT” Ghiță! Se vede pe față că PSD s-a întors la BUTOANE! Fotografii cu JEGURI!

Ia uite cum a fost „PIERDUT” Ghiță! Se vede pe față că PSD s-a întors la BUTOANE! Fotografii cu JEGURI!

Informații explozive ale jurnaliștilor din Gorj pun într-o nouă lumină dispariția lui Sebastian Ghiță. Șeful Direcției Operațiuni Speciale, instituția care îl monitoriza pe inculpatul fugar, surprins la o petrecere cu un protejat al lui Ponta!

Cazul dispariției lui Sebastian Ghiță, imediat după ce a participat la o reuniune SRI și se afla sub monitorizarea Poliției, este pus într-o lumină cu totul nouă datorită unor  informații oferite de jurnaliștii de la Gorj News. Patronul publicației este fostul ofițer SRI Narcis Daju.

Ziariștii de la publicația citată au relatat că, în anul 2013, chestorul Liviu Vasilescu, șeful Direcției Operațiuni Speciale din IGPR, ar fi participat la o petrecere într-un local de lux din Târgu Jiu, împreună cu anumiți șefi locali din Ministerul de Interne și cu fostul șef al SRI Gorj, colonelul Cătălin Peptan.

Informațiile acestea pot să fie utile pentru a înțelege dispariția lui Sebastian Ghiță, în condițiile în care Direcția de Operațiuni Speciale este cea care ”l-a scăpat” pe Sebastian Ghiță și printre partenerii de petrecere ai chestorului Vasilescu este și un personaj care face legătura cu Victor Ponta, prietenul inculpatului ”dispărut”.

Toată conducerea Serviciului Român de Informații a ajuns într-o situație penibilă când Sebastian Ghiță a dispărut, fugind de Poliție după ce a dat mâna cu șefii serviciului secret. Dacă dispariția inculpatului Ghiță nu a fost aranjată chiar de grupul din SRI care l-a creeat și susținut, modul cum a ales să fugă incupatul aflat sub control este umilitor pentru conducerea serviciului de informații.

Petrecerea din 2013 ar fi fost organizată de comisarul șef Viorel Salvador Caragea, șeful IPJ Gorj între anii 2005 - 2015 (ulterior comandant al Centrului Chinologic Sibiu).

Jurnaliștii din Gorj susțin că Liviu Vasilescu, șeful DOS, este bun prieten cu Viorel Caragea (lucru confirmat și de prezența lui Vasilescu la acțiunea organizată de Caragea).

Gorjul este județul în care s-a ales parlamentar Victor Ponta și care ar fi chiar prieten cu Viorel Salvador Caragea (care era și numit. în medii neoficiale, "polițistul lui Ponta"). Pe de altă parte, există surse care susțin că Viorel Salvador Caragea ar deține informații sensibile despre Victor Ponta, din perioada în care Caragea era șef al SIPI Gorj.

Legătura dintre polițistul Caragea și PSD-istul Victor Ponta pare să fie foarte veche. De exemplu, în anul 2012, publicația Pandurul relata că Ioan Rus, pe atunci ministru de Interne, l-a însoțit pe Victor Ponta la Târgu Jiu, ambii vizitându-l și pe șeful Poliției, Salvador Caragea:

"Șeful IPJ a fost vizitat la sediul Poliției atât de Ponta, cât și de ministrul Ioan Rus".

Aceeași titulatură (”Polițistul lui Ponta”) i-o atribuie lui Caragea și jurnaliștii de la publicația Turnul Sfatului, din Sibiu, care notează următoarele:

"Comisarul Viorel-Salvador Caragea este cel care până în februarie anul trecut a fost șef al Inspectoratului de Poliție al județului Gorj – județul care l-a dat țării și pe deputatul Victor Viorel Ponta".

Pe de altă parte, Victor Ponta este bun prieten și cu Sebastian Ghiță. Iar Ghiță a participat la o reuniune SRI la București și apoi a scăpat în mod miraculos de sub filajul polițiștilor din DOS - condus de Vasilescu.

Fostul deputat Sebastian Ghiță este dat în consemn la frontieră și la toate unitățile de poliție, după Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis un mandat de aducere, ca urmare a neprezentării sale în fața procurorilor, miercuri. Înainte să dispară, Sebastian Ghiță a dat mâna cu toți șefii SRI, la o întâlnire protocolară organizată într-un sediu al serviciului de informații.

Așadar, să rememorăm faptele, cronologic. Vasilescu este prieten cu Caragea și chiar participă la petrecerea organizată de el în Gorj. Victor Ponta este parlamentar de Gorj, prieten cu Caragea, pe de o parte, și cu Sebi Ghiță, pe de altă parte. Sebastian Ghiță urmează să fie arestat și, până la arestare, este supravegheat de polițiștii din DOS, condus de Vasilescu.

Dar cu doar câteva ore înainte de arestare, Ghiță participă, luni seară, la o reuniune SRI în București, apoi pleacă - sub supravegherea DOS - și dispare.

Gorj News, unde apar informațiile despre petrecerea la care a participat chestorul Liviu Vasilescu, este o publicație de investigație condusă de Narcis Daju, care este director Gorj News și președinte al Grupului de Acțiune în Interes Public.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 VIDEO Așa fac rușii cu răniții? / „Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

4 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

5 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene