Iaşi: La Spitalul de Boli Infecţioase stocurile de materiale de protecţie se epuizează rapid, afirmă medicul Mihnea Hurmuzache

Iaşi: La Spitalul de Boli Infecţioase stocurile de materiale de protecţie se epuizează rapid, afirmă medicul Mihnea Hurmuzache

Un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, susţine că în unitatea medicală stocurile cu materiale de protecţie se epuizează rapid, în ultima perioadă stocul de măşti medicale, cele cu filtru şi cele simple, cu pliuri, scăzând îngrijorător de mult, din cauza numărului mare de pacienţi înregistraţi.

"Suntem în situaţia în care avem din ce în ce mai mulţi pacienţi, nu şi material de protecţie. Vorbim de măşti, în mod special. E vorba de măştile cu filtru şi măştile simple, cu pliuri. Începe să lipsească şi unul dintre dezinfectanţi. E aproape de final. Am să ne protejăm pe noi şi să îi protejăm şi pe alţii. Măcar atât. Să începem de la propria noastră protecţie. Dacă nu facem aşa vor rămâne spitalele goale şi se vor trata pacienţii între ei. Dacă în fiecare zi vor veni mai mult de 15 persoane cred că la sfârşitul săptămânii suntem în aer. Dacă cineva munceşte trebuie să i se pună la dispoziţie toate condiţiile, mai ales în condiţiile astea, pentru a-şi putea desfăşura activitatea corect", a declarat dr. Mihnea Hurmuzache.

De cealaltă parte, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, susţine că deşi a rezolvat problema măştilor de protecţie nu găseşte să achiziţioneze combinezoane.

"Astăzi am primit 500 de măşti, care au fost cumpărate de noi, PP2, iar alte 1.000 au venit prin sponsorizare, şi 10.000 de măşti cu pliuri au fost cumpărate de spital. Avem pentru azi combinezoane. Problema este la aceste combinezoane, pentru că nu se găsesc la distribuitori. Am promisiuni de la sponsori dar nu avem aceste combinezoane pentru că nu se găsesc", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Spitalul de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi este cea mai mare unitate de profil din zona Moldovei, care are o capacitate de cazare de 210 paturi. Unitatea medicală este unul dintre cele şase centre de profil din ţară unde sunt internate persoanele confirmate pozitiv la infecţia cu coronavirus. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!