IGI: O familie de refugiaţi sirieni cu trei copii, adusă în România din Turcia

IGI: O familie de refugiaţi sirieni cu trei copii, adusă în România din Turcia

O familie de refugiaţi de origine siriană, relocată din Turcia, a sosit miercuri în România în cadrul programului de relocare extra UE, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform unui comunicat IGI, familia adusă în România de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări este alcătuită din soţ şi soţie, precum şi trei copii cu vârste cuprinse între 9 şi 19 ani.

Transferul refugiaţilor sirieni reprezintă punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii de Guvern nr.1596/2008 privind relocarea refugiaţilor în România, iar acţiunea miercuri încheie angajamentele asumate de statul român, pentru perioada 2018 - 2019, privind transferul a 109 persoane aflate în nevoie de relocare din Iordania şi Turcia.

În perioada imediat următoare, familia de refugiaţi va parcurge procedurile în materie de acordare a unei forme de protecţie internaţională şi va beneficia de asistenţă guvernamentală pentru integrare în societate.

Costurile necesare acţiunilor de relocare au fost susţinute din Programul Naţional FAMI 2014-2020, prin Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare. În baza acestuia au fost finanţate măsuri administrative premergătoare transferului, examinări medicale, asistenţă în Turcia, transportul din ţara de prim azil în România, asistenţă pe timpul transferului şi după sosirea în România, pentru o perioadă de 45 de zile.

Conform IGI, prin acest demers, România îşi aduce contribuţia, alături de comunitatea internaţională, la sprijinul şi protecţia refugiaţilor aflaţi provizoriu în Turcia, punând în aplicare angajamentele asumate pentru perioada 2018 - 2019. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

5 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…