IGI: O familie de refugiaţi sirieni cu trei copii, adusă în România din Turcia

IGI: O familie de refugiaţi sirieni cu trei copii, adusă în România din Turcia

O familie de refugiaţi de origine siriană, relocată din Turcia, a sosit miercuri în România în cadrul programului de relocare extra UE, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări.

Conform unui comunicat IGI, familia adusă în România de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări este alcătuită din soţ şi soţie, precum şi trei copii cu vârste cuprinse între 9 şi 19 ani.

Transferul refugiaţilor sirieni reprezintă punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii de Guvern nr.1596/2008 privind relocarea refugiaţilor în România, iar acţiunea miercuri încheie angajamentele asumate de statul român, pentru perioada 2018 - 2019, privind transferul a 109 persoane aflate în nevoie de relocare din Iordania şi Turcia.

În perioada imediat următoare, familia de refugiaţi va parcurge procedurile în materie de acordare a unei forme de protecţie internaţională şi va beneficia de asistenţă guvernamentală pentru integrare în societate.

Costurile necesare acţiunilor de relocare au fost susţinute din Programul Naţional FAMI 2014-2020, prin Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare. În baza acestuia au fost finanţate măsuri administrative premergătoare transferului, examinări medicale, asistenţă în Turcia, transportul din ţara de prim azil în România, asistenţă pe timpul transferului şi după sosirea în România, pentru o perioadă de 45 de zile.

Conform IGI, prin acest demers, România îşi aduce contribuţia, alături de comunitatea internaţională, la sprijinul şi protecţia refugiaţilor aflaţi provizoriu în Turcia, punând în aplicare angajamentele asumate pentru perioada 2018 - 2019. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia