IGPR: Percheziţii în Bucureşti şi în Călăraşi, la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun; prejudiciul - 2,8 milioane lei

IGPR: Percheziţii în Bucureşti şi în Călăraşi, la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun; prejudiciul - 2,8 milioane lei

Poliţiştii efectuează luni dimineaţa 18 percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de 2.800.000 de lei, prin activităţi ilicite cu ţigarete şi tutun, 14 mandate de aducere urmând să fie puse în executare.

Potrivit unui comunicat remis de IGPR, din cercetări au reieşit indicii că, începând din anul 2016, membrii unei grupări ar fi desfăşurat ilegal activităţi de preluare, desfacere, deţinere, depozitare şi vânzare de ţigarete şi de tutun mărunţit, prelucrat cu ajutorul unor instalaţii artizanale.

Ulterior, produsele accizabile ar fi fost comercializate de membrii reţelei pe raza judeţului Călăraşi sau în judeţele limitrofe, prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită fiind de 2.800.000 de lei.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal autorizat.

Poliţiştii vor pune în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul IPJ Călăraşi, pentru audieri.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…