IGPR: Zeci de persoane anchetate pentru trafic de persoane și droguri, criminalitate informatică și spălare de bani

Polițiștii au efectuat mai multe acțiuni operative în ultimele două săptămâni pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, în urma cărora au depistat peste 60 de kg. de canabis, 221 de comprimate de ecstasy, 620 de grame de hașiș, precum și alte droguri, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis duminică.

Este vorba de 39 de acțiuni legate de dosare aflate în instrumentarea DIICOT, care au avut loc în perioada 22 iunie — 5 iulie și care au vizat traficanți de persoane, traficanți și consumatori de droguri, criminalitate informatică și spălare de bani.

Au fost efectuate 110 percheziții domiciliare, fiind derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 218 persoane, dintre care 56 au fost reținute sau arestate, 17 persoane fiind plasate sub control judiciar.

Au fost confiscate ori au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani și bunuri: 782.500 de lei, 310.000 de euro, 800 de dolari, 60 lire sterline, 2 autoturisme, 9 HDD, un laptop, o unitate centrală, o tabletă, 41 de telefoane mobile, 25 de cartele SIM, 18 medii de stocare, un card bancar, o armă și 26.321 de pachete de țigări.

De asemenea, au fost indisponibilizate 2,65 grame de amfetamină, 221 de comprimate de ecstasy, un gram de heroină, șase grame doze de heroină, 620 de grame de hașiș, trei grame de cocaină, 61.327,4 de grame canabis, șase plante de canabis, 16 semințe canabis, 10 grame de substanță pulverulentă și două cântare electronice, precizează IGPR.

La acțiunile desfășurate au participat 337 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale și teritoriale ale Poliției Române, cooperându-se și cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Activitățile desfășurate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea DIICOT.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!