Imagini impresionate cu salvarea unui urs brun al cărui cap a rămas blocat într-un bidon VIDEO

Imagini impresionate cu salvarea unui urs brun al cărui cap a rămas blocat într-un bidon VIDEO

Un urs brun a rămas cu capul blocat într-un bidon de plastic. Imaginile cu salvarea lui s-au viralizat în mediul online. Personalul specializat din Spania a intervenit pentru a scoate capul animalului din obiectul de plastic.

Salvatorii au capturat și apoi au eliberat ursul brun care rămăsese cu capul prins într-un butoi de plastic în localitatea leoneză Anllares del Sil, aparținând municipalității Páramo del Sil din Spania.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Regional al Mediului, miercuri dimineață, în jurul orei 8:45, un locuitor din Anllares del Sil a observat un urs brun cu capul prins într-un butoi de plastic care îl împiedica să vadă și să se hrănească, punând astfel în pericol viața animalului.

A fost nevoie de tranchilizarea animalului

După o primă sesizare din partea localnicului, a fost sesizat personalul specializat al Junta de Castilla y León, iar la fața locului au sosit imediat agenții de mediu, echipa Patrulelor de Urși a Fundației pentru Patrimoniu Natural din Castilla y León și medicii veterinari clinici din rețeaua de centre pentru animale sălbatice a Junta de Castilla y León desemnați pentru planul de capturare și marcare prin radio a urșilor bruni din comunitate, potrivit El Norte de Castilla .

După o intervenție rapidă, la ora 9:54, echipa veterinară a tras un foc de armă cu o săgeată anestezică, reușind în 12 minute o anestezie profundă a animalului. Ursul brun era un mascul cu o greutate de 98,5 kg, fără semne de deshidratare. Echipa a procedat imediat la îndepărtarea butoiului în care era blocat capul ursului. De asemenea, animalului i s-a pus o zgardă pentru a fi geolocalizat, iar intervenția s-a încheiat cu efectuarea de măsurători biometrice și prelevarea de probe biologice înainte de eliberarea acestuia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat