În două săptămâni, ANOFM vrea să înjumătățească documentele cerute pentru subvenții la angajare

În două săptămâni, ANOFM vrea să înjumătățească documentele cerute pentru subvenții la angajare

Victor Picu, noul șef al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a promis, în cadrul conferinței HR 2.0 organizată de wall-street.ro, înjumătățirea numărului documentelor cerute pentru subvenții la angajare în următoarele două săptămâni.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă. Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piață muncii persoane aparținând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piața muncii.

“În două săptămâni voi elimina cel puțin jumătate din cele 13 documente care sunt astăzi cerute pentru subvenții. Funcționarul este obișnuit să își simplifice munca lui, sunt lucruri cerute doar pentru că așa este norma, sunt proceduri inutile create de instituții ale statului la nivel local. Le vom elimina”, a spus Victor Picu.

Sistemul trebuie modificat în multe privințe. De exemplu, vreau să schimb programul de lucru 8:00 – 16:00. Eu la 16:30, când am întâlniri, nu mai am cu cine să lucrez la birou, nici măcar o secretară

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioada nedeterminată, șomeri peste 45 ani sau părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durata sau tineri, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

“Sistemul trebuie modificat în multe privințe. De exemplu, vreau să schimb programul de lucru 8:00 – 16:00. Eu la 16:30, când am întâlniri, nu mai am cu cine să lucrez la birou, nici măcar o secretară. Sunt și oameni buni în sistem, dar în general clasa funcționarilor publici preferă sistemul public pentru că s-au obișnuit cu anumite condiții. Sistemul este făcut în așa fel încât dacă un funcționar pleacă astăzi de la ANOFM, se poate duce foarte ușor la Ministerul Sănătății să se angajeze, sau la Primăria sectorului 1 București unde poate să câștige și 20.000 de lei pe lună”, a menționat Victor Picu.

Foto: Ovidiu Udrescu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!