În Spitalul 'Victor Babeş' din Timişoara s-au vindecat 232 de bolnavi COVID-19; 17 - în ultimele 24 de ore

În Spitalul 'Victor Babeş' din Timişoara s-au vindecat 232 de bolnavi COVID-19; 17 - în ultimele 24 de ore

Numărul bolnavilor de coronavirus care s-au vindecat de la începutul pandemiei în Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a ajuns la 232, doar în ultimele 24 de ore fiind declaraţi vindecaţi 17 pacienţi, potrivit informaţiilor furnizate, vineri, de primarul Nicolae Robu.

"Încă 17 vindecaţi de ieri până astăzi, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş'. S-a ajuns la 232 de trataţi.
În total, până în prezent, în judeţul Timiş au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2 un număr de 354 de persoane, ceea ce înseamnă 0,52 îmbolnăviri la mia de locuitori. Altfel spus, avem, la nivelul judeţului Timiş, aproximativ 1 infectat cu SARS-CoV-2 la 2.200 de locuitori, cumulativ în timp, de la începutul pandemiei", a afirmat Nicolae Robu.

Pe de altă parte, coordonatorul Secţiei COVID a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, dr. Virgil Musta, a lansat un nou apel la vigilenţă, iar faptul că epidemia este, încă, sub control în România să nu-i determine pe cetăţeni să ignore pericolul, întrucât suntem, încă, "pe o pantă ascendentă a îmbolnăvirilor şi deceselor".

"Am observat persoane care sunt mulţumite de faptul că epidemia la noi în ţară este încă sub control şi consideră că aceasta este ceva firesc. Omit însă faptul că acest lucru s-a realizat greu, în special prin efortul colectiv susţinut de distanţare socială, izolare şi respectarea regulilor de igienă. Sunt mulţi care nu înţeleg faptul că suntem, încă, pe panta ascendentă a îmbolnăvirilor şi a deceselor. Sunt deja destui oameni în jurul nostru care au virusul, unii asimptomatici sau cu simptomatologie minoră, ceea ce creşte riscul să luăm oricare dintre noi infecţia şi nu ştim cum va evolua boala la fiecare dintre noi. Nici nu vreau să mă gândesc unde putem ajunge şi noi, în România, dacă zilele acestea nu respectăm cu stricteţe toate regulile pe care sunt convins că deja le ştiţi foarte bine", spune dr. Virgil Musta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...