În vizită în Japonia, Angela Merkel anunţă că şi Germania îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat luni că ţara sa îl recunoaşte pe opozantul venezuelean Juan Guaido ca preşedinte interimar al ţării, cerându-i să pregătească ''rapid'' noi alegeri, transmit dpa şi AFP.

"Nu au fost convocate până ieri alegeri prezidenţiale, aşa încât Guaido este persoana de la care ne aşteptăm să iniţieze un proces electoral cât mai rapid posibil, iar pentru această misiune el este preşedintele interimar legitim, în viziunea Germaniei şi a numeroase state europene partenere", a explicat Merkel, aflată în vizită de lucru în Japonia.

La rândul său, premierul japonez Shinzo Abe a declarat după întrevederea cu cancelarul german că ţara sa doreşte o soluţie stabilă, democratică şi promptă la situaţia din Venezuela, fără a comenta cu privire la statutul lui Juan Guaido.

Şi alte state europene l-au recunoscut luni pe Guaido ca şef al statului, după ce termenul de opt zile dat de europeni preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro de a convoca alegeri prezidenţiale anticipate a expirat duminică. Astfel, tânărul opozant venezuelean este considerat în prezent lider interimar al ţării de Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania, Suedia, Danemarca, Austria, Letonia şi Lituania. SUA, Canada şi mai multe state latino-americane, între care Columbia şi Brazilia, l-au recunoscut deja ca preşedinte pe Juan Guaido.

Ministrul german de externe Heiko Maas a mai anunţat luni că Germania va "pune la dispoziţia Venezuelei un ajutor umanitar de 5 milioane de euro, imediat ce cadrul politic va permite acest lucru". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb