India: Ministrul adjunct de externe, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat

India: Ministrul adjunct de externe, acuzat de hărţuire sexuală, a demisionat

Ministrul adjunct de externe din guvernul indian, MJ Akbar, acuzat de hărţuire sexuală de 20 de femei din mişcarea #MeToo, şi-a anunţat miercuri demisia, relatează AFP şi dpa.

'Cred că este potrivit să renunţ la responsabilităţile mele şi să lupt împotriva falselor acuzaţii formulate împotriva mea', a anunţat într-un comunicat MJ Akbar, un veteran al jurnalismului, devenit ministru adjunct de externe în guvernul condus de Narendra Modi.

În vârstă de 67 de ani, MJ Akbar a fost acuzat de săptămâna trecută, prin mărturii publicate de femei pe reţelele sociale sau în presă, de comportament sexual inadecvat pe când ocupa funcţii de răspundere în mass-media. El a anunţat la sfârşitul săptămânii că o va da în judecată pe prima femeie care l-a acuzat de hărţuire sexuală.

Realizatori, comedianţi, jurnalişti - mai multe personalităţi din industria de divertisment şi din presa din India au fost acuzate public în ultimele zile de comportament inadecvat faţă de femei în această societate patriarhală.

Prima femeie care l-a acuzat public pe MJ Akbar, jurnalista Priya Ramani, a dezvăluit săptămâna trecută într-un mesaj pe Twitter că el este redactorul-şef anonim pe care l-a descris într-un articol publicat anul trecut.

Textul relata un interviu de angajare l-a care a fost chemată, pe când ea avea 23 de ani iar el 43, în camera acestuia dintr-un hotel elegant din Bombay. 'Se pare că sunteţi un prădător tot atât talentat pe cât scrieţi', spune ziarista.

'Sunteţi un expert în apeluri telefonice, în mesaje obscene (...) Ştiţi cum să ciupiţi, să atingeţi, să atrageţi în cursă şi să agresaţi. Să vorbesc împotriva dumneavoastră este un mare tribut pe care multe femei tinere nu-şi permit să-l plătească', a adăugat ea într-o scrisoare deschisă publicată de Vogue India.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...