Info. Firma lui Videanu pune borduri în București de 14 milioane de lei. Contract cu firma Primăriei Capitalei

Info. Firma lui Videanu pune borduri în București de 14 milioane de lei. Contract cu firma Primăriei Capitalei

Info. Firma lui Videanu pune borduri în București de 14 milioane de lei. Contract cu firma Primăriei Capitalei. Compania Titan Mar, deţinută de fostul ministru și primar general PDL Adriean Videanu, a încheiat pe 10 septembrie un contract acord-cadru cu Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti pentru “furnizare borduri granit, borduri piatră naturală, piatră cubică” în valoare de 14.192.000 de lei, adică peste 3 milioane de euro, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP (portalul guvernamental de achiziţii publice), relatează  G4Media.ro .

Potrivit anunţului, a fost organizată licitaţie deschisă şi s-a prezentat doar compania lui Videanu. Acordul cadru e încheiat pe o perioadă de 3 ani şi înseamnă că, în toată această perioadă, ori de câte ori are nevoie de borduri şi piatră cubică, Compania de străzi poate încheia contracte subsecvente pentru a primi materialele, dar nu poate depăşi suma maximă de 14 milioane de lei.

Nici Primăria Capitalei, nici reprezentanții companiei Titan Mar nu au răspuns solicitărilor de presă pentru a oferi explicaţii. În plus, la contact, în anunţul SEAP, compania Titan Mar a trecut un număr mobil la care răspunde o bătrânică şi spune că este “greşeală”.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a devenit celebru după ce în perioada mandatului său, între 2005 şi 2008, a schimbat toate bordurile din granit şi piatră naturală din Bucureşti şi le-a înlocuit cu unele din beton. Acum, compania municipală de străzi din subordinea Gabrielei Firea cumpără de la Videanu borduri din garnit şi piatră naturală.

Tot în septembrie, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje a încheiat un contract acord cadru pentru “furnizare betoane şi balast stabilizat” în valoare de 73.443.000 de lei, adică peste 15 milioane de euro cu asocierea de firme Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 şi Tehnic Asist.

Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 din Bucureşti aparţine Primăriei sectorului 3, prin Societatea Administrare Străzi. Primăria lui Robert Negoiţă a cumpărat în această vară pachetul majoritar de acţiuni de 51 % de la omul de afaceri Florea Diaconu. Din acţionariat, cu 10 %, face parte şi Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL Ştefan Pirpiliu.

Cealaltă firmă din asociere, Tehnic Asist din Botoşani, aparţine omului de afaceri Mirel Vlas, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la şantaj în formă agravată în dosarul fostului vicepreşedinte PSD al Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor şi al fostului senator PSD Valer Marian.


Adriean Videanu, Gabriela Firea și Florentin Pandele în 2017


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”