Informație. Slugoiul PSD din fruntea DIICOT a refuzat să convoace adunarea generală cerută din teritoriu pentru sprijinirea lui Augustin Lazăr!

Informație. Slugoiul PSD din fruntea DIICOT a refuzat să convoace adunarea generală cerută din teritoriu pentru sprijinirea lui Augustin Lazăr!

Informație. Slugoiul PSD din fruntea DIICOT a refuzat să convoace adunarea generală cerută din teritoriu pentru sprijinirea lui Augustin Lazăr! Procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă, propus de Tudorel Toader, NU îl susţine pe procurorul general Augustin Lazăr. Bănilă a refuzat să convoace adunarea generală cerută de DIICOT Bacău şi Braşov, dezvăluie  G4Media.ro .

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a refuzat să convoace Adunarea Generală a procurorilor DIICOT, aşa cum îi solicitaseră Structurile Teritoriale din Bacău şi Braşov. Refuzul vine în contextul semnării de peste 1700 de magistraţi din toată ţara, care s-au solidarizat cu procurorul general al României şi au semnat solicitarea Forumului judecătorilor din România adresată ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a abandona procedura de revocare a lui Augustin Lazăr.

„Având în vedere că pe site-ul DIICOT, colegii din cadrul ST BRaşov şi ST Bacău au menţionat faptul că procurorul şef direcţie ar fi solicitat puncte de vedere cu privire la oportunitatea convocării Adunării Generale, precizăm că procurorul şef DIICOT apreciază că nu există temei legal de a convoca Adunarea Generală a procurorilor DIICOT pentru a lua atitudine în raport de propunerea Ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului General al PICCJ”, se arată într-un mail intern trimis procurorilor DIICOT de Felix Bănilă, prin secretariat (vezi foto mai jos).

Potrivit unor surse judiciare, Bănilă ar fi spus că, dacă procurorii DIICOT vor să convoace Adunarea Generală ca să îl susţină pe Lazăr, nu au decât să adune o majoritate de o treime şi să o convoace ei. Felix Bănilă nu a răspuns solicitărilor de presă de a-şi explica poziţia.

Zilele trecute, procurorii de la DNA, Parchetele sector 6, sector 2, Sighişoara, Arges şi alţii, dar şi judecătorii de la Judecătoria sector 1 sau Judecătoria Constanţa s-au raliat demersului Forumului Judecătorilor din România şi cer abadonarea procedurii de revocare a procurorului general al României.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia