INSP: Până la 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

INSP: Până la 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, până la data de 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 557 - cu varianta britanică (B.1.1.7), trei cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cazuri cu varianta braziliană (P.1).

"Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351), un bărbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care două confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat", informează INSP.

Conform sursei citate, până la data de 28 martie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

Până la data de 28 martie au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri, iar cele patru laboratoare care au raportat rezultatele sunt: Institutul "Cantacuzino", Institutul "Matei Balş", MedLife şi Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”