Institutului german pentru sănătate estimează că pandemia va dura circa 2 ani

Institutului german pentru sănătate estimează că pandemia va dura circa 2 ani

Fără măsurile de distanțare socială stricte anunțate luni, Germania s-ar confrunta cu milioane de cazuri de coronavirus, a spus marți Lothar Wieler, șeful institutului național de sănătate ”Robert Koch”, citat de Reuters.

”Vrem să evităm asta, a declarat acesta, adăugând că institutul a ridicat nivelul de risc din Germania la ”înalt”.

Wieler a spus și că spitalele ar trebuie cel puțin să-și dubleze capacitățile de terapie intensivă în condițiile în care un caz din cinci de Covid-19 este serios.

”Încă nu știm cât o să fie rata mortalității la final”, a spus el jurnaliștilor.

Cercetătorii Institutului ”Robert Koch” se așteaptă ca pandemia să dureze circa doi ani, a mai declarat Lothar Wieler.

Până la urmă, a explicat el, 60-70% din populația lumii va fi infectată, își va reveni și va dobândi imunitate, dar este imposibil de spus exact cât va dura. ”Ipoteza noastră de lucru este că va dura doi ani”, a afirmat el, adăugând că termenul depinde și de cât timp va fi nevoie pentru a dezvolta și produce un vaccin.

Germania a închis cea mai mare parte a magazinelor și bisericile, a redus programul restaurantelor și a suspendat cursurile școlare.În Germania au fost raportate până acum 7.500 de cazuri și 17 decese.

Probabil că până la 70% din populația Germaniei va fi infectată cu coronavirusul care se răspândește acum prin lume, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!