INTERACTIV 40 de ani de la cutremurul din 1977. Vezi istoria celor mai mari seisme care au lovit România și informații despre un posibil viitor cutremur major

INTERACTIV 40 de ani de la cutremurul din 1977. Vezi istoria celor mai mari seisme care au lovit România și informații despre un posibil viitor cutremur major

Risc Seismic

Sambata se implinesc 40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, cel mai devastator seism din istoria recenta a Romaniei care a lasat in urma peste 1.500 de morti, 11.000 de raniti si zeci de mii de cladiri prabusite sau avariate. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) lanseaza o aplicatie interactiva, complexa, prin care prezinta cutremurele din ultimele secole, cu harti interactive si informatii legate de valorile de intensitate semnalate, galerii foto si video cu privire la efectele cutremurelor din 1940 si 1977, informatii relevante si verificate, precum si harti recente de hazard seismic. Aplicatia interactiva prezinta si perspectiva asupra unui viitor cutremur major resimtit in Romania.

"Cutremurul din 4 martie 1977 a fost cel mai distructiv cutremur de pe teritoriul Romaniei din secolul XX (cel putin). Datele oficiale arata ca 1578 de persoane si-au pierdut viata in Romania (din care 90% in Bucuresti) si 11321 au fost ranite, in principal datorita prabusirii cladirilor. Cutremurul a doborat sau avariat grav 32897 de locuinte si a afectat 763 de unitati industriale. Din 40 de judete, 23 au fost grav afectate. Un raport din 1978 al Bancii Mondiale arata pagube economice totale in valoare de 2 miliarde de dolari, din care 70% in Bucuresti. In Bulgaria s-au inregistrat pagube materiale si peste 120 de morti".

NOTA: Aplicatia interactiva de tip Story-Map este una complexa si contine multe informatii, harti interactive, fotografii si clipuri video. Din acest motiv incarcarea acesteia poate dura mai mult. (In caz in care un anumit element - harta/fotografie/video/text - nu se incarca, dati un "refresh" la pagina).

Aplicatia poate fi vizualizata pe tot ecranul aici.


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa