Invazie de turiști români în toată Grecia/Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

Invazie de turiști români în toată Grecia/Presa elenă: Pe insule auzi aproape exclusiv românește

Vizita ministrului grec al turismului Harry Theoharis în România la jumătatea lunii martie pare să fi dat rezultate semnificative. Până acum, pare că anul acesta, românii au luat cu asalt Grecia, întrucât dincolo de destinațiile lor preferate din nordul Greciei (Halkidiki, Thassos, Samothrakis, Pieria, Kavala), aproape că au invadat şi Insulele Ionice sau insulele din Golful Saronic, precum şi destinaţiile turistice din Peloponez, cu accent pe Nafplio, notează publicația elenă Voria, citată de Rador.

Zilele trecute, pe insule precum Lefkada, auzeai aproape exclusiv românește, în timp ce în Zakynthos sau Kefalonia, dar și în orașe precum Argos, Nafplio sau Tolo, locuitorii ţin să sublinieze că „anul acesta ne-am umplut de români”.

România este o țară cu 19,5 milioane de locuitori. Aproape 1,4 milioane dintre ei călătoresc în fiecare an în Grecia, care este destinația nr. 1 pentru turiștii români.

Potrivit datelor Băncii Greciei și ale unui studiu realizat de Institutul Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia, România este prima piață în ceea ce privește încasările de călătorie de la turiştii care vin pe cale rutieră, cu o tendință ascendentă constantă în ultimii ani, până în 2019. 73,3% din veniturile totale încasate de Grecia de la turiştii români provin din turismul rutier.

Majoritatea turiștilor români au un nivel economic și educațional ridicat, aleg cazare de 3 și 4 stele, de obicei călătoresc cu familiile, în special pe cale rutieră. Ei consumă produse și servicii, participă la activități, susţinând astfel piața locală a excursiilor, gastronomiei și divertismentului.

sursa: Voria (traducere: Rador Carolina Ciulu)

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa