Iohannis îşi prezintă "planurile radicale" pentru România, într-un interviu pentru The Independent

Iohannis îşi prezintă "planurile radicale" pentru România, într-un interviu pentru The Independent

Klaus Iohannis, care până în prezent a condus doar un oraş medival din România, şi-a stabilit obiective radicale ca preşedinte, între care consolidarea statului de drept şi combaterea corupţiei, potrivit unui interviu acordat The Independent on Sunday, relatează publicaţia în pagina electronică.

Klaus Iohannis (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Lipsa lui de experienţă în politica naţională s-a transformat într-un avantaj în faţa electoratului sătul de politicienii pe care i-a văzut implicaţi în certuri mărunte şi insulte în timp ce şomajul era în creştere, iar agricultura şi pensiile erau în declin.

"Alegerea mea a fost cu siguranţă o surpriză pentru analişti şi chiar pentru susţinătorii mei - dar mai ales un şoc uriaş pentru mulţi dintre politicienii români", a declarat Iohannis, a cărui învestitură în funcţia de preşedinte urmează să aibă loc duminică.

El şi-a început cariera ca profesor de fizică, după care a devenit primarul popular al Sibiului, pe care l-a transformat într-o atracţie turistică, reducând şomajul la zero. "Nu sunt un rebel, ci sunt un altfel de politician", a spus el. "Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr atât de mare de voturi", a continuat Iohannis.

Înaintea alegerilor prezidenţiale, majoritatea instituţiilor de presă anticipau o victorie a premierului Victor Ponta , care avea un avans de 10 puncte procentuale după primul tur. În al doilea tur însă, Iohannis a câştigat 55 la sută din voturi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă