Iordache despre dezbaterea de la Ministerul Justiției: Reprezentanții presei, toți cei care vor să rămână, pot sta

Iordache despre dezbaterea de la Ministerul Justiției: Reprezentanții presei, toți cei care vor să rămână, pot sta

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, că la dezbaterea publică, organizată luni de Ministerul Justiției pe proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale, reprezentanții presei vor avea acces, fie că s-au înscris sau nu la eveniment.

Potrivit ministrului, accesul pentru cei cu camere de filmat va fi permis doar în primele 15 — 20 de minute.

"La început, exact ca la ședința de Guvern, intră și iau oportunități de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanții presei, toți cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane înăuntru și eu îi am înscriși două sute și ceva, deci îi voi face în două ture", a explicat Iordache.

El a menționat că va face o declarație la finalul dezbaterii.

"Reporterii rămân și își notează, iar la final cine vrea are spațiu pentru presă. (...) La final, când se termină, voi da și eu o reacție", a spus ministrul Justiției.

Pe site-ul MJ a fost postată sâmbătă și o precizare cu privire la accesul la dezbaterea organizată de minister.

"Precizăm faptul că persoanele care au solicitat în perioada 26 — 27 ianuarie să participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse, sunt așteptate începând cu ora 09,30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, București. Dezbaterea va fi urmată de o declarație de presă susținută de conducerea Ministerului Justiției", menționează MJ.

Ministerul Justiției va organiza luni o dezbatere publică referitoare la proiectele de OUG privind grațierea unor pedepse și modificarea Codului penal și de procedură penală. Timpul alocat fiecărei intervenții este de trei minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual, anunța MJ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale