Iordania: Un fost consilier regal arestat în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate

Iordania: Un fost consilier regal arestat în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate

Autorităţile iordaniene au arestat un fost consilier al regelui Abdullah al II-lea şi alte câteva persoane din "motive de securitate", a informat sâmbătă agenţia oficială de presă Petra, notează AFP.

Bassem Awadallah, care a fost şef al curţii regale din 2007 până în 2008, a fost arestat împreună cu Sharif Hassan bin Zaid, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de Petra, fără a preciza numărul total al persoanelor arestate.

Sharif este un titlu acordat apropiaţilor familiei regale din Iordania.

Cei doi au fost arestaţi din "motive de securitate" după o operaţiune a forţelor speciale, a indicat sursa, adăugând că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Un responsabil iordanian, citat de televiziunea de stat Al Mamlaka, a respins informaţiile difuzate de unele media sugerând că fratele vitreg al regelui Abdullah al II-lea şi fost prinţ moştenitor, Hamza, se numără printre cei arestaţi.

Bassem Awadallah, fost ministru al finanţelor şi planificării, era foarte apropiat de monarhul iordanian, dar şi un personaj controversat din Iordania.

Înainte de a deveni şef al curţii regale în 2007, a fost şeful de cabinet al regelui în 2006.

Bassem Awadallah a demisionat în cele din urmă din funcţia de şef al curţii regale în 2008, după ce a fost aspru criticat pentru presupusa sa ingerinţă în probleme politice şi economice controversate.

El fusese acuzat de unii deputaţi şi politicieni, precum şi de jurnalişti că s-a amestecat în planurile de privatizare ale ţării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /